Πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση ο Χολαργός λύγισε στην παράταση (73-68, κ.α. 61-61) κόντρα στον Ολυμπιακό! Ο Ζερμέιν Λοβ ήταν ο… απομηχανής Θεός που έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση με καλάθι μπροστά στο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, όπως και μια εβδομάδα νωρίτερα με το νικητήριο καλάθι κόντρα στον Πανιώνιο. Στην παράταση ο Ολυμπιακός ακούμπησε την μπάλα στον Μιλουτίνοφ, ο οποίος αγωνίστηκε για 38 λεπτά συνολικά και με την συνδρομή του Στρέλνιεκς έφτασε στη νίκη.

Στην κανονική διάρκεια άριστα διαβασμένοι στον Χολαργό έλεγξαν το ματς και είχαν το «πάνω χέρι» με τον Ζερμέιν Λοβ να σκοράρει και τους Χόκινς-Γιάνκοβιτς να συνδράμουν επιθετικά (14-11 στο 11′, 21-17 στο 15.20» και 29-26 στο 20′). Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε πολλά σουτ από την περιφέρεια που δεν βρήκαν στόχο (0//16 στο πρώτο 20λεπτο)! Στην επανάληψη ο Χολαργός έφτασε να προηγηθεί και με +10 (47-37 στο 29′), αλλά κάποια χαμένα ριμπάουντ και οι λύσεις του Στρέλνιεκς, που προήλθαν από ατομικές ενέργειες έδωσαν στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να μετατρέψει το 59-56 στο 38′ σε 59-61 με 5 σερί πόντους του Λεττονού στα 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Εκεί ο Λοβ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με ωραία ενέργεια έστειλε τον αγώνα στην παράταση (61-61). Τότε, ο Ολυμπιακός αξιοποίησε το δίδυμο Βεζένκοφ-Μιλουτίνοφ και τον Στρέλνιεκς φτάνοντας στη νίκη.

Λυκογιάννης: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του, εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και τις υποχρεώσεις του στην Euroleague. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, το γήπεδο ήταν γεμάτο, ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και ο τρόπος που λειτουργούμε ως ομάδα έχει ως στόχο να κερδίσουμε καινούργιους φιλάθλους και να αποκτήσουμε ένα σταθερό κοινό. Μας αρέσει που το γήπεδο είναι γεμάτο στα τελευταία παιχνίδια και αυτό μας δίνει ώθηση στο γήπεδο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια». Και συνέχισε: «Σε επίπεδο τακτικής μείναμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Όταν χάνεις δεν κερδίζεις κάτι. Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να αναφέρουμε είναι πως κρατήσαμε τον Ολυμπιακό που σκοράρει 86 πόντους στους 61 στην κανονική διάρκεια. Οι παγίδες στον Μιλουτίνοφ και τον Πρίντεζη λειτούργησαν καλά ενώ ο Ολυμπιακός είχε 0/16 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, αλλά μείναμε μέσα στο ματς και το σκορ εναλλάσσονταν. Στο τέλος δυο ενέργειες του Στρέλνιεκς έδωσαν στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να περάσει μπροστά και να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση». Και κατέληξε: «Εκεί μείναμε από δυνάμεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας… Ρισκάραμε σε κάποιες άμυνες στο τέλος. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, όταν ο αντίπαλος έχει ποιότητα… Μένει μόνο η πικρή γεύση ότι φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό…».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ απένειμε τα εύσημα στον Χολαργό λέγοντας «οφείλουμε να συγχαρούμε τον Χολαργό, έπαιξε ένα καλό παιχνίδι και του αξίζουν τα καλύτερα λόγια». Όταν ρωτήθηκε για την ευστοχία των παικτών του στα τρίποντα στο ζέσταμα, εξήγησε αστιευόμενος: «Όταν τα βάζουν στην προθέρμανση, είναι πάντα κακό σημάδι. Είναι διαφορετική η μπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με εκείνη της Ευρωλίγκας. Δεν είναι; Ε, τότε ήταν απλά μια κακή δικαιολογία». Και συνέχισε: «Θεωρώ πως πήραμε καλά σουτ και απλά δεν τα βάλαμε. Το γιατί πραγματικά δεν το γνωρίζω. Αν είχαμε πάρει κακά σουτ θα εξηγούσε το 12%, αλλά πραγματικά ήταν καλές επιλογές, ανοιχτά σουτ. Ίσως αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει ήταν να εστιάσουμε στο να μην σουτάρουμε τόσα πολλά, αλλά να πάμε κοντά στο καλάθι».

Για τα 32 λεπτά παρουσίας του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο παρκέ στην κανονική διάρκεια, σχολίασε: «Ο χρόνος συμμετοχής του αυξήθηκε λόγω της παράτασης. Δεν είναι παράλογος, αν και προφανώς θέλαμε να παίξει λιγότερο. Επιπλέον ήταν εκτός μία εβδομάδα. Έχασε τρεις αναμετρήσεις, δεν έπαιξε κόντρα σε Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης και Προμηθέα. Είχε τρία παιχνίδια off! Μακάρι να είχα και εγώ τρία παιχνίδια off, πιθανότατα θα κοουτσάριζα καλύτερα! Επιπλέον ο Νίκολα είναι 24 ετών. Εγώ όταν ήμουν 24 ετών μπορούσα να παίξω τρία παιχνίδια την ημέρα. Βέβαια δεν ήμουν τόσο καλός παίκτης όσο ο Νίκολα!».
Για την παρουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αποτέλεσε κλειδί της νίκης, είπε: «Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Όταν χάσαμε τρία παιχνίδια στην σειρά στην Ευρωλίγκα, ο Στρέλνιεκς ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Χρειαζόμασταν να βγει μπροστά, γιατί θέλαμε να έχουμε τον Παπανικολάου και τον Άξελ στο παρκέ στο τέλος του αγώνα για αμυντικούς λόγους. Έκανε πραγματικά μεγάλα plays για εμάς».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως είναι καλό το ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε προερχόμενος από μια σκληρή αναμέτρηση, απάντησε: «Πάντα θεωρώ πως το καλύτερο να πας στο επόμενο παιχνίδι είναι μια καλή εμφάνιση. Το να κερδίσεις το παιχνίδι σημαίνει απαραίτητα πως έκανες και καλή εμφάνιση; Δεν ξέρω. Από την άλλη πλευρά δεν νιώθω πως παίξαμε τόσο άσχημα. Όπως είπα και πριν τα σουτ ήταν ανοιχτά, κάναμε 8 λάθη σε 45 λεπτά, πήγαμε αρκετές φορές στην γραμμή των βολών… Ναι ήταν καλό που είχαμε ένα ανταγωνιστικό ματς. Αυτή είναι η ζωή μας εμάς των προπονητών. Είναι αγχωτική. Αν με ρωτήσετε αν πιέστηκα σήμερα, να πιέστηκα. Όμως, έτσι είναι. Οι φίλαθλοι, όμως, το διασκέδασαν. Και επαναλαμβάνω πως ο προπονητής και οι παίκτες του Χολαργού αξίζουν συγχαρητήρια για την καλή δουλειά τους. Και θα πω αυτό που μου έλεγε πάντα ένας καλός μου φίλος, ο Τσαρλς Μπάρτον, ο οποίος έχει κατακτήσει και Κύπελλο Ελλάδος με τον Άρη: ‘Ποτέ μην υποτιμάς μια νίκη’. Οπότε το βλέπω έτσι…».

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ., Ανδρικόπουλος, Καλδίρης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-11, 29-26, 47-41, 61-61 (κ.α.), 68-73 (παρ.).
ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Λυκογιάννης): Φιτζπάτρικ 9 (3), Γιάνκοβιτς 12, Οκερέαφορ, Αγκμπελέσε 6 (10 ριμπάουντ), Χόκινς 15 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Κώττας 1, Σπυριδωνίδης, Τάλτον 8 (7 ριμπάουντ), Σκουλίδας 3 (1), Καλαϊτζάκης, Ραλλάτος, Λοβ 14.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Βεζένκοφ 15 (7/8 δίποντα), Μιλουτίνοβ 21 (9/13 δίποντα, 17 ριμπάουντ, 2 τάπες), Μάντζαρης, Στρέλνιεκς 11 (8 ασίστ), Τίμα 2, Πρίντεζης 5, Σπανούλης 6 (1/8 τρίποντα, 6 ασίστ), Μπόγρης, Παπανικολάου 10 (2), Τουπάν 3 (1/6 τρίποντα), ΛεΝτέι.