Κάλεσμα Προέδρου Σ.Π.Α.Υ.
& Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης
Γιάννη Κωνσταντάτου

Δευτέρα 11 Μαρτίου – Τρίτη 12 Μαρτίου

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, όλοι μαζί οι Δήμαρχοι του ΣΠΑΥ, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το εμβληματικό έργο του ΣΠΑΥ, για το οποίο δουλέψαμε σκληρά επί σειρά τεσσάρων ετών και πλέον, είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης με ένα Πρότυπο Σχέδιο Αντιπυρικής Προστασίας του Υμηττού και με την εφαρμογή του Καινοτόμου Προγράμματος “Smart Υμηττός’’ που αποτελεί την κορωνίδα μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων.

Μέσω των δύο επιτυχημένων FORUM που διοργανώσαμε τον Νοέμβριο του 2021 με θέμα: “Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας” και τον Ιανουάριο του 2023 με θέμα: “Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η Επόμενη Μέρα”, με τη συμμετοχή περισσότερων από 70 Δημάρχων από όλη την Ελλάδα, στόχος ήταν η αποτύπωση και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων μέσα από τις οποίες μεταφέραμε καλές πρακτικές, ανταλλάξαμε προτάσεις και προτείναμε συγκεκριμένες λύσεις, αναδεικνύοντας την αυτοδιοίκηση ως πραγματικό κύτταρο της Πολιτικής Προστασίας για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της πατρίδας μας.

spaybg-02

Σε συνέχεια των παραπάνω επιτυχημένων εργασιών, ο Σ.Π.Α.Υ. θα διοργανώσει το 3ο κατά σειρά Μεγάλο FΟRUM, τον Μάρτιο του 2024, με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές Πόλεις: Το Μέλλον της Αυτοδιοίκησης» το οποίο θα έχει διήμερη διάρκεια (Δευτέρα 11/3 – Τρίτη 12/3) με απώτερο στόχο την ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων όλων των συνεργαζόμενων φορέων και Δήμων για το πως να αντιμετωπίζουν, να προσαρμόζονται και να ανακάμπτουν από διάφορες μορφές κρίσεων, ιδιαίτερα σε σχέση με την κλιματική αλλαγή μέσω της ανθεκτικότητας σε φυσικές καταστροφές σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ο ΣΠΑΥ είναι ο πρώτος Σύνδεσμος στη χώρα που εφαρμόζει την τεχνίτη νοημοσύνη στην προστασία των δασών, με κάμερες θερμικής ανίχνευσης που χρησιμοποιούν την AI (Artificial Intelligence) τεχνολογία.

Ένα τεράστιο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και θα γίνει επίσημη παρουσίαση του στο 3ο Forum.

Με την ευκαιρία αυτή, σας προσκαλώ να δηλώσετε συμμετοχή ως ομιλητές στις εργασίες του FORUM που θα λάβουν χώρα, παρουσία κορυφαίων Κυβερνητικών Παραγόντων, Εκπροσώπων Κομμάτων, Φορέων, Εταιρειών, Επιχειρήσεων και Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Περιβάλλοντος και της Πολιτικής Προστασίας.

Παρακαλούμε, όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, προκειμένου να σας συμπεριλάβουμε στη λίστα των ομιλητών και θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας στην επίσημη Τελετή Έναρξης των εργασιών του FORUM που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λ. Κύπρου 68- Αργυρούπολη).

Βλέποντας τις ακραίες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής κρίσης, και οι οποίες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια, υπάρχει η ανάγκη για σωστή οργάνωση και αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αγάπη μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για την προάσπιση του δασικού πλούτου, μας υποχρεώνει να συνεργαστούμε για να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές.

spaybg-03

Δήλωση Συμμετοχής

Καταληκτική Ημερομήνια: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Παρακαλούμε, όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας προκειμένου να σας συμπεριλάβουμε στη λίστα των ομιλητών του FORUM.