Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης, η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σκορίνη «ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙΣ», από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη.

Για το βιβλίο μίλησαν ο σκηνοθέτης Θέµης Μουµουλίδης, η πολιτικός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η ηθοποιός Ιωάννα Παππά και ο συγγραφέας Δηµήτρης Παπαχρήστος.

Την εκδήλωση συντόνισε δημοσιογράφος η Έφη Μπαρµπάτση.

Στο πιάνο ήταν ο Λεόντιος Τσόκας.

Δείτε φωτογραφίες από τη εκδήλωση:

1 of 26  

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα-ποταμός, αφηγείται μια ασίγαστη περιπλάνηση με αρχή τέλος και ξανά αρχή. Από το 1950 μέχρι τις μέρες μας, από τον Ταΰγετο στο Βανκούβερ, στην Αθήνα, στο Ανατολικό Βερολίνο, στην Κούβα, στη Βουδαπέστη, στη Μοζαμβίκη, στην πρωτεύουσα του Κονγκό Κινσάσα και τέλος στο Αιγαίο, ένας ασυμβίβαστος πρωταγωνιστής, μάχεται για τη ζωή τη δική του και των άλλων. Θα δικαιωθεί;

Το τρίτο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη «Όπου κι αν πας να μη χαθείς», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, επιδιώκει να δώσει την εικόνα της χώρας μας, αλλά και όλης της ανθρωπότητας με τα μεγάλα προβλήματα, σε μια εποχή που δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται από τέτοιας έντασης βία όπως εμφανίζεται στην παγκόσμια σκακιέρα.

Μέσα από τη διαδρομή του κεντρικού ήρωα, του Ορέστη, ξεδιπλώνονται τα μείζονα ζητήματα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, οι μεγάλες αναζητήσεις του ανθρώπου, οι σχέσεις με τη ζωή, με το περιβάλλον, οι μεγάλοι έρωτες, οι μεγάλες απογοητεύσεις, οι ελπίδες, οι προσδοκίες και μια διαρκής μάχη του ανθρώπου προς την τελειοποίηση του.

Σε αυτό το βιβλίο οι αναγνώστες θα δουν πλευρές και της δικής τους ζωής, βιώματα τα οποία έχουν χαράξει και έχουν δημιουργήσει πληγές στο κοινωνικό σώμα της Ελλάδας.

«Όπου κι αν πας να μη χαθείς», είναι ο τίτλος που επέλεξε ο συγγραφέας για το βιβλίο του και δεν είναι καθόλου τυχαίος καθώς θέλησε να περάσει ένα σπουδαίο μήνυμα: «Στη ζωή υπάρχουν πολλά γιατί και πολλοί τρόποι για να πορευτούμε, ότι κι αν συμβεί πάντα πρέπει να βρίσκουμε έναν καινούργιο δρόμο και να συνεχίζουμε».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Σκορίνης γεννήθηκε στην Παλαιόβρυση Λακωνίας. Εργάστηκε στον χώρο της μουσικής και του βιβλίου ως επιχειρηματίας επί τριάντα πέντε χρόνια. Υπήρξε εκδότης και διευθυντής του περιοδικού Άσμα το Ελληνικόν (1995).

Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο και συμμετέχει πολλά χρόνια στα κοινά για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Βιβλία του Νίκου Σκορίνη: Δυτικοανατολικά της Γης, εκδόσεις Καμπύλη, 2012, εκδόσεις Λιβάνη, 2017. Ακύμαντοι, εκδόσεις Λιβάνη, 2016. Οι Ακύμαντοι ανεβαίνουν σε θεατρική μεταφορά από τη Βίκυ και τη Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Άλμα από τις 10 Μαρτίου 2020. Την τηλεοπτική μεταφορά τους έχει επεξεργαστεί ο Μανούσος Μανουσάκης. Το Δυτικοανατολικά της Γης ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο το φθινόπωρο του 2020 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ EMAIL: nskorinis@gmail.com

ΤΗΛ : 6978-007496

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

ΠΗΓΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ