Άλλο είναι να «διαθέτεις» και άλλο να εκμεταλλεύεσαι τις κυβερνητικές επιλογές και να «νοικιάζεις» στο ΕΣΥ τα κρεβάτια, τις ΜΕΘ και το προσωπικό σου

Όταν διαβάζεις την πανηγυρική είδηση περί άμεσης διάθεσης στο ΕΣΥ «44 κλινών νοσηλείας και 6 κλινών ΜΕΘ» με την αιτιολογία πως «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει περιέλθει, καθιστά επιτακτική και αναγκαία, πέρα από επιχειρηματικά συμφέροντα και ιδεολογικές προκαταλήψεις, την άθροιση των δυνάμεων του ιδιωτικού και δημόσιου συστήματος Υγείας, προς την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος», τι καταλαβαίνεις;https://273ef81ecdd4cedef247a7dadb682cdb.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Ένας εύπιστος πολίτης θα καταλάβαινε πως τούτες τις δύσκολες ώρες, που τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν σήμα κινδύνου και οι γιατροί προειδοποιούν πως στο εξής θα αναγκαστούν να μπουν στην διαδικασία επιλογής για το ποιοι θα μπαίνουν στις ΜΕΘ, κάποια ιδιωτικά θεραπευτήρια, βάζοντας στην άκρη τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, έρχονται και βάζουν πλάτη στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανοίγουν τις κλινικές τους για τους έχοντες ανάγκη. Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό. Και αληθινό θα ήταν αν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ.

Μόνο που η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, προτίμησε με σχετική ΚΥΑ του Σεπτεμβρίου να διαθέσει τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ για την αποζημίωση των ιδιωτικών νοσοκομείων για τη «διακομιδή ασθενών από δημόσιο νοσοκομείο σε θάλαμο νοσηλείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου – κλινικής» έναντι των προβλεπόμενων νοσηλίων.

Και καλό είναι να τις θυμόμαστε αυτές τις επιλογές της κυβέρνησης και να τις υπενθυμίζουμε στους εύπιστους συμπολίτες μας, που διαβάζουν με ανακούφιση κάποιες «ειδήσεις» που στην τελική ανάλυση δεν είναι ειδήσεις αλλά διαφημίσεις ευαισθησίας έναντι οικονομικού ανταλλάγματος. Γιατί άλλο είναι να «διαθέτεις» και άλλο να εκμεταλλεύεσαι τις κυβερνητικές επιλογές και να «νοικιάζεις» στο ΕΣΥ τα κρεβάτια, τις ΜΕΘ και το προσωπικό σου. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Γιατί η κατάσταση δεν το επιτρέπει.

ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ