Όργιο αυταρχισμού και αστυνομικής αυθαιρεσίας,
ακόμα και ενάντια σε δωδεκάχρονα παιδιά που παίζουν.
11.03.2021
Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη τόσο για τις καθημερινές επιθέσεις σε βάρος κατοίκων σε όλες τις γειτονιές της Αττικής, όσο και συνολικά για την απογείωση της αστυνομικής βίας και του αυταρχισμού, η οποία εκδηλώνεται καθημερινά, με -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές, και την οποία συνειδητά καθοδηγεί.
Μετά την Νέα Σμύρνη και την λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου, μαζί με την Πανόρμου, σειρά είχε η επιδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ την Κυριακή 7 Μαρτίου στην πλατεία Κονίτσης του Παπάγου ενάντια σε δωδεκάχρονα παιδιά που έπαιζαν. Με βάση τις καταγγελίες που έχουν δημοσιευτεί και δεν έχουν διαψευστεί, την ίδια μέρα με τα γεγονότα στην Ν. Σμύρνη, οι αστυνομικοί μπαίνοντας με τις μηχανές μέσα στην πλατεία βρήκαν τα μικρά παιδιά και σε έντονο ύφος -με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό τους- άρχισαν να τους φωνάζουν “τι θέλετε εδώ;”, “που είναι οι γονείς σας;” κι άλλα σχετικά. Την Δευτέρα 8 Μαρτίου -και μετά την δημοσίευση των καταγγελιών από τους γονείς των παιδιών και την εκτεταμένη καταστολή στην Ν. Σμύρνη- οι περιπολίες και τα μπλόκα σε όλη την περιοχή εντάθηκαν.
Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι τα περιστατικά είναι μεμονωμένα και αποτελούν παρέκκλιση ορισμένων αστυνομικών.
Για την κυβέρνηση από ό,τι φαίνεται, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, δεν χρειάζεται στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, δεν χρειάζονται δωρεάν τεστ και αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, αλλά αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς, αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά, τρομοκρατία και αυταρχισμός για να μην κουνιέται φύλλο.
Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας. Η καταστολή πάει χέρι χέρι με το χτύπημα των εργατικών λαικών δικαιωμάτων.
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να διεκδικήσει εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα στην ένταση της καταστολής που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική.
Οργανώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ Παπάγου Χολαργού