Ανάστατοι οι γονείς του Λυκείου Παπάγου από το απόγευμα της Πέμπτης (1/10) μετά την ανακοίνωση για το επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα καθηγητή του σχολείου και την απόφαση της μη αναστολής τμήματος του σχολείου για το επόμενο 14ήμερο. Η διεύθυνση του σχολείου φοβούμενη την κατάληψη, και λόγω της γενικότερης κατάστασης, αλλά και από την αναταραχή που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη ανακοίνωση του συμβάντος, ξήλωσε τις πόρτες εισόδου. 

Τηλέφωνα και emails από τη στιγμή της ανακοίνωσης πήραν φωτιά με διαμαρτυρίες γονέων που διατύπωναν την ανησυχία τους ζητώντας επιπλέον ενημέρωση αλλά και τις διαβεβαιώσεις ότι έχουν τηρηθεί τα πρωτόκολλα, με αρκετούς από αυτούς να δηλώνουν ότι δε θα στείλουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο συγκεκριμένος καθηγητής έκανε μάθημα σε τουλάχιστον τέσσερα τμήματα του σχολείου, ενώ συνευρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στο γραφείο διδασκόντων με το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Η ανησυχία όπως είναι φυσικό μετακυλήθηκε και στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο του Παπάγου και γενικότερα σε όλη την Κοινότητα αφού μιλάμε για ένα σχολικό συγκρότημα περίπου 700 μαθητών.

Ο Δήμος ωστόσο εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση χωρίς να εξηγεί και τους λόγους που δεν κρίθηκε απαραίτητη η αναστολή της λειτουργίας του σχολείου, διευκρινίζοντας ότι θα προχωρήσει στην απαραίτητη απολύμανση των χώρων.

ΠΗΓΗ myxolargos.gr