Πριν περίπου ενάμιση μήνα βρισκόμουν στο χωριό της μητέρας μου, κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές, διαρθρώνοντας το πρόγραμμα των μαθημάτων μου, ως φιλολόγου, για τη νέα σχολική χρονιά, σκαρώνοντας εδώ κι εκεί κανένα στιχάκι, άντε και κανένα δοκίμιο για τον όρο της πολιτικής και μια νεωτερική γλωσσολογική πρόσληψη του όρου. Θυμάμαι διάβαζα τα Κόκκινα Φανάρια του Foessel, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη ήταν ο Σ. :

“- Αποστόλη, μήπως θες να είσαι επικεφαλής της παράταξης;

– Πας καλά, ρε σύντροφε; Καλά καλά δεν ξέρω τα ονόματα των υποψηφίων.”

Μόλις ενάμιση – προεκλογικό- μήνα επέκεινα αισθάνομαι επιβάτης της “Μηχανής του Χρόνου” του Wells κάπου στα 802701 του δικού μας 2023, σίγουρα πάντως ως Morlock στη δική μας διελκυστίνδα μεταξύ Morlocks και Eloi…

Σ’αυτές τις 40 σχεδόν ημέρες, αμείλικτες σε πύκνωση γεγονότων και νέων δεδομένων, συναντήθηκα με τις πιο φωτεινές μου ελπίδες αλλά και τους πιο σκοτεινούς μου φόβους. Κυρίως, όμως, είχα την τύχη να συναντηθώ με υπέροχους – στις ελπίδες και τους φόβους τους – συνταξιδιώτες της ίδιας χρονομηχανής , που σχεδόν νομοτελειακά, μας οδήγησε στην ίδια γη, να παλεύουμε για το ίδιο φως, αντιπαλεύοντας τον ίδιο ζόφο, με αντίστοιχο ακατάβλητο σθένος.

Κι ήταν τετοια η συλλογική δυναμική τριανταενός συνταξιδευτών, που άναψε μια σπίθα μέσα στον ζόφο του μονωτισμού.

Ως επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω, γι αυτό το ταξίδι των τελευταίων 40 ημερών, όλες και όλους τους συνυποψηφίους, με τους οποίους δώσαμε μαζί την προεκλογική μάχη, η οποία αξιολογικά μεταρσιώνεται για την εντιμότητα, την αλληλεγγύη και το ήθος, που την δώσαμε από κοινού.

Ευχαριστώ προσωπικά όλες και όλους τους δημότες, που είτε μας ψήφισαν είτε όχι, επέλεξαν με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, να συναποφασίσουν, για το μέλλον του Δήμου και της Περιφέρειάς τους και τους παρακινώ να εγγυηθούμε από κοινού τις δημοκρατικές διαδικασίες και στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με τον διαρκή και καθημερινό έλεγχο της όποιας επόμενης δημοτικής αρχής.

Η θέση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, από όπου θα υπηρετήσουμε – με τις αξίες, την ιδεολογία και τις αρχές μας – τους πολίτες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, αποτελεί για εμάς στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ εντολή διαφύλαξης και ελέγχου τήρησης των δημοκρατικών διαδικασιών από την όποια επόμενη Δημοτική αρχή αλλά κυρίως εντολή καθημερινής προάσπισης του συμφέροντος των πολιτών, εντολή σύγκρουσης με καθεστηκυίες αντιλήψεις και τοπικούς μικροπαραγοντισμούς, εντολή διεκδίκησης ενός Δήμου εξωστρεφούς, σύγχρονου και συμμετοχικού.

Καλή μας δουλειά λοιπόν.

Σας ευχαριστώ.

Καρανικόλας Απόστολος