Το σχέδιο του για ένα Δήμο λειτουργικό, ανθρώπινο, διαφανή και βιώσιμο, που θα βάζει σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες των πολιτών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ανέπτυξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού, Απόστολος Καρανικόλας, στην κεντρική εκδήλωση και την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού Συνεργασία Πολιτών Παπάγου-Χολαργού που έγινε στο Δημαρχείο, παρουσία πλήθους κόσμου.

 “Η ψήφος στον συνδυασμό μας είναι μια ψήφος για το μέλλον του Δήμου μας”, τόνισε ο κ. Καρανικόλας, ο νεότερος υποψήφιος Δήμαρχος και κάλεσε τους δημότες και ιδιαίτερα τους νέους, να ψηφίσουν και να στηρίξουν τον συνδυασμό Συνεργασία Πολιτών, για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος.

 “Ως νέα δημοτική αρχή θα συνομιλούμε με όλους, θα ακούμε τους πολίτες και τα προβλήματά τους”, υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας και παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της ολοκληρωμένου και συνεκτικού του σχεδίου για τον Δήμο της νέας εποχής, δεσμεύτηκε για:

– Την ενεργό συμμετοχή των δημοτών στην διαδικασία λήψης αποφάσεων, την ενίσχυση της διαφάνειας και την καθιέρωση της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, σε αντίθεση με τα έως τώρα πεπραγμένα της διοίκησης Αποστολόπουλου. Οι δημότες δεν θα είναι παθητικοί δέκτες αλλά ενεργητικοί παράγοντες της τοπικής ζωής που θα ενημερώνονται και θα εκφράζουν την άποψη τους για όλα τα κρίσιμα θέματα τόσο μέσω τοπικών συνελεύσεων όσο και μέσω ειδικής εφαρμογής στα κινητά και ειδικών ερωτηματολογίων. Τερματίζεται οριστικά η αδιάφανη πρακτική των απευθείας αναθέσεων που ακολούθησε και η απερχόμενη δημοτική αρχή.

– Την λήψη συγκεκριμένων μέτρων και την άσκηση πολιτικής που θα διευκολύνουν την βιώσιμη κινητικότητα στο Δήμο για όλους και ιδιαίτερα τους ευάλωτους και τους ανάπηρους συμπολίτες μας, όπως: προστασία και επέκταση των δημόσιων χώρων πρασίνου, βελτίωση και διαπλάτυνση, όπου είναι εφικτό, των πεζοδρομίων, μείωση της διαμπερούς κυκλοφορίας οχημάτων, κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης, πύκνωση των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να επιτευχθεί η άνετη και γρήγορη διασύνδεση σε όλο το Δήμο και η επικοινωνία με τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

– Την αύξηση της ανακύκλωσης η οποία, πέρα από το σοβαρό περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, θα μειώσει σημαντικά τις δαπάνες του Δήμου και κατ΄επέκταση τα καταβαλλόμενα δημοτικά τέλη.

– Την βελτίωση των σχολικών υποδομών και την ενίσχυση της ασφάλειας των μαθητών στα σχολεία, τα οποία θα αποτελούν ανοικτά κύτταρα δημιουργίας και πολιτισμού. Η παραγωγή πρωτογενούς πολιτιστικής δημιουργίας είναι κορυφαίος στόχος της νέας δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο αυτό ιδρύονται εργαστήρια πολιτιστικής δημιουργίας σε όλα τα σχολεία και καθιερώνεται ετήσιο φεστιβάλ.

– Την προστασία των εργαζομένων στο Δήμο, την συνδρομή της δημοτικής αρχής στα δικαστικά έξοδα των συμβασιούχων που αναγκάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, την πρόσληψη μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. “Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε καμία υπηρεσία του Δήμου μας σε ιδιώτες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

 Ο κ. Καρανικόλας στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού Συνεργασία Πολιτών Παπάγου-Χολαργού, του συνδυασμού της ελπίδας για μια νέα αρχή στο Δήμο μας. Κάλεσε τέλος όλους να στηρίξουν στην περιφέρεια Αττικής τον γνήσια αυτοδιοικητικό συνδυασμό του Γ. Ιωακειμίδη ώστε να αλλάξει σελίδα και η Περιφέρεια, το μεγάλο μας σπίτι.