Συνεδρίασε επιτροπή του Δήμου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, τους Αντιδημάρχους Μιχάλη Τράκα, Κατερίνα Γκούμα, Χρύσα Παρίση, Θανάση Βαλυράκη, Θανάση Αυγουρόπουλο και Μιμή Ρουφογάλη, τον Προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολ. Προστασίας Γιάννη Ανδριτσάκη, τον Αναπληρωτή Δ/ντή της Διεύθυνσης Καθαριότητας Γιώργο Θεοχάρη και τον επικεφαλής της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. Στέλιο Φούρναρη, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου για τη λήψη προληπτικών μέτρων, εν όψει των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και αποφασίστηκε:

Το Σάββατο 13  και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου να λειτουργήσει το Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού ως θερμαινόμενος χώρος από 10.00 έως 22.00.

Επιπλέον, ο Δήμος έχει προβεί σε προληπτικές ενέργειες προς αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και συγκεκριμένα:

  • Έχει γίνει προμήθεια άλατος αποχιονισμού
  • Ο Δήμος έχει στη διάθεση του 2 οχήματα φορτωτές JCB, 1 εκχιονιστικό/ αλατιέρα, 1 όχημα εκχιονιστικό, πλήρως λειτουργικά και ελεγμένα.
  • Έχουν μισθωθεί προληπτικά 2 ειδικά οχήματα UNIMOG για τη χειμερινή περίοδο.
  • Ο Δήμος έχει ενεργή σύμβαση με εταιρία από το μητρώο εργοληπτών, για μηχανήματα έργου σε περίπτωση που χρειαστεί.

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, έχει τεθεί σε επιφυλακή και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Αττικής, όσο και με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ελληνική Αστυνομία, Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, Πυροσβεστική)

Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης:

  • Μιχάλης Τράκας, αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας: 697 660 0137
  • Γιάννης Ανδριτσάκης: Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας: 697 403 3120 
  • Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού: 213 2002800-01-891