Διαβάστε την επιστολή

Παπάγου,16/03/3021

Κε Δήμαρχε,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να καταργήσει στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο τον θεσμό των τοπικών κοινοτήτων για το σύνολο σχεδόν των δήμων της Αττικής, κάτι που σημαίνει ότι μέσα από την πρόταση αυτή καταργούνται και οι κοινότητες Παπάγου και Χολαργού.

Η έκπληξη μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδώσατε, φαίνεται ότι σιωπηρά αποδέχεστε και δικαιολογείτε την πρόταση του Υπουργείου.

Η κατάργηση των κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού αποτελεί ένα τεράστιο λάθος για το μέλλον του Δήμου μας και οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε.

Η κατάργηση των κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ομογενοποίηση του Δήμου και στην οριστική απώλεια της ταυτότητας μας.

Αδυνατίζει επίσης την φωνή των δημοτών και  μηδενίζει την εκπροσώπηση τους  στην διοίκηση  με προφανείς συνέπειες στην ποιότητα ζωής και στην δυνατότητα παρέμβασης για τα σημαντικά τοπικά έργα που απαιτούνται σε κάθε γειτονιά.

Ο συγκεντρωτισμός στην λήψη αποφάσεων, μέχρι στιγμής, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να απομακρύνει το Δήμο από τις ανάγκες “της γειτονιάς”και των παλαιών Δήμων, ορατά αποτελέσματα στην ποιότητα των δημοσίων χώρων, των δρόμων και των πεζοδρομίων, στη δημόσια ασφάλεια και στις υπηρεσίες του Δήμου.

Εμείς δεν μπορούμε να συμμεριστούμε την άποψη ότι το μέλλον του Δήμου μας είναι να γίνουμε ένας απρόσωπος  Δήμος, χωρίς ταυτότητα, χωρίς παρελθόν, μακριά από τις ρίζες του αλλά μακριά και από τις γειτονιές που μεγαλώσαμε και τα προβλήματα τους.

Σας θυμίζουμε την εξέλιξη πολλών περιοχών της Αθήνας που ακολούθησαν την ίδια καταστρεπτική πορεία, όπως πχ η Κυψέλη ή και το Παγκράτι.

Θα ήταν απολύτως άστοχο, για εμάς να ακολουθήσουμε την ίδια πορεία και η κατάργηση των κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού αποτελούν ένα ακόμη βήμα προς αυτήν την καταστροφική πορεία.

Δια της παρούσης ζητάω να συζητηθεί το θέμα αυτό στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να καταδικάσουμε την συγκεκριμένη εξέλιξη και να ζητήσουμε έγκαιρα την εξαίρεση του Δήμου Παπάγου Χολαργού από το μέτρο της κατάργησης των κοινοτήτων.

Δημήτρης Οικονόμου

Χειρουργός Οδοντίατρος – Δημοτικός Σύμβουλος