Ολοκληρώθηκε με επιτυχία Η συγκρότηση προοδευτικού αριστερού ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει τη ψήφο των προοδευτικών δημοκρατικών συμπολιτών μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Σας ενημερώνουμε οτι κατατέθηκε ο συνδυασμός της νεοσύστατης Δημοτικής παράταξης Συνεργασία Πολιτών Παπάγου Χολαργού, με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο, τον Απόστολο Καρανικόλα

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η Δημοτικής Παράταξη “Συνεργασία Πολιτών Παπάγου-Χολαργού” η οποία κατέρχεται στις επικείμενες δημοτικές εκλογές αποτελείται από ενεργούς πολίτες, με ευρεία πολιτική, αυτοδιοικητική, συνδικαλιστική, κοινωνική δράση και πεδίο αναφοράς τον ευρύτερο δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο. Θεωρεί ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι ανάθεση έργου σε “παράγοντες” και ειδικούς, με θεατές τους δημότες αλλά ο κατεξοχήν κοινωνικός χώρος για την ουσιαστική συμμετοχική δράση των πολιτών.   Διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας έχοντας όραμα και σχέδιο για:

  • Ένα Δήμο ανοικτό, δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, βιώσιμο, πράσινο, συμμετοχικό, ασφαλή. Με παρεμβάσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που θα δίνουν έμφαση στην παροχή υπηρεσιών υγείας και παιδείας για όλους, στην προστασία της πρώτης κατοικίας, στην ενίσχυση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, στην ανάπτυξη της τοπικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Με σημαντική μείωση των δημοτικών τελών που είναι εφικτή μέσω της αύξηση της ανακύκλωσης.
  • Ένα Δήμο κυριολεκτικά για όλους τους δημότες του, με εφαρμογή μέτρων που θα αποκαταστήσουν τους όρους βιώσιμης κινητικότητας των δημοτών και κυρίως των αναπήρων που σήμερα, με την κατάσταση των πεζοδρομίων, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
  • Ένα Δήμο που θα κάνει πράξη σε τοπικό επίπεδο την Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία, συμβάλλοντας στην επεξεργασία ενός συνεκτικού σχεδίου οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, με την άμεση συνδρομή και συνεργασία όλων των τοπικών φορέων. Μια συμφωνία που θα διευρύνει τις προοπτικές χρηματοδότησης του Δήμου με ευρωπαϊκά κονδύλια και θα προωθήσει την κυκλική οικονομία για μια ανθεκτική πόλη.
  • Ένα Δήμο καθαρό, περιποιημένο, οργανωμένο, με αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου, με ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας (όπως ο φωτισμός) με δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ρύθμιση της διαμπερούς κυκλοφορίας, καθώς και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, αφού προηγηθεί μελέτη και εξασφάλιση χώρων στάθμευσης.
  • Ένα Δήμο που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια σε όλους τους τομείς, με τακτική λογοδοσία της δημοτικής αρχής για τα πεπραγμένα της και την διαχείριση των οικονομικών του.
  • Ένα Δήμο με αναγκαίο πυλώνα της λειτουργίας του, την συνεχή ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή των δημοτών στη λήψη όλων των σημαντικών αποφάσεων που αφορούν τη πόλη μας και τις συνθήκες ζωής σε αυτήν.
  • Ένα Δήμο που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί, με συνεργατικό τρόπο, πρωτοποριακά προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού. Προγράμματα που θα απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες αλλά κυρίως στη νέα γενιά, τις μαθήτριες και τους μαθητές μας.
  • Ένα Δήμο που θα κάνει πράξη την ψηφιακή οργάνωση όλων των υπηρεσιών του, δίνοντας προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δημοτών και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Απευθύνεται σε κάθε πολίτη του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, καλώντας να συμπορευτεί μαζί μας ώστε  να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο. Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.