Κατόπιν της απάντησης της Δημοτικής Αρχής στην ερώτηση της Συνεργασίας Πολιτών Παπάγου Χολαργού για τον Κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων , εχθές (16.05.2024) στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού διαπιστώθηκε ,ότι

📌μόλις 4 σπίτια έχουν υποβάλει μέχρι και σήμερα την Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας,

📌επομένως, η ενημέρωση των πολιτών από τον Δήμο κρίνεται ελλειμματική.

📌Να ενημερώσουμε, επίσης, τη Δημοτική Αρχή, ότι η ενημέρωση των πολιτών αποβλέπει και σε πιθανή άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος από τους ίδιους αλλά – κυρίως – στην επίγνωση – και απόδοση της προκύπτουσας πολιτικής ευθύνης – από όλους της στρατηγικής στόχευσης των Υπουργείων, να επιρρίψουν δικές τους ευθύνες, αρμοδιότητες και διοικητικές ανεπάρκειες στην ατομική ευθύνη, στο πλαίσιο στρατηγικής προσπάθειας εξεύρεσης “συνυπευθύνων” και “εξιλαστήριων θυμάτων” ανάμεσα στους πολίτες .

📌Οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των Δήμων οφείλουν να δίνουν τις λύσεις στα προβλήματα κι όχι να τα διαπιστώνουν ή να αδιαφορούν και προς τούτο,

📌θετική είναι η συναντίληψη του συνόλου του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού και του Δημάρχου , για την αδυναμία εφαρμογής της Κ.Υ.Α. από τους Ο.Τ.Α. και τους πολίτες και υπό τις ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες, όπως αυτές ορίζονται από τη νέα Κ.Υ.Α., με την οποία δίνονται παρατάσεις υποβολής.

📌Σταθερή και πάγια θέση της Συνεργασία Πολιτών Παπάγου- Χολαργού δημοτική παράταξη είναι η ισχυρή προτροπή προς την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους Ο.Τ.Α. να προσφύγουν – δυνάμει του άρθρου 102 του Συντάγματος, παρ. 5 – στο ΣτΕ, εξαντλώντας κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο, για άσκηση πίεσης προς το Κράτος και διεκδικώντας κάλυψη του συνόλου της δαπάνης για τους Ο.Τ.Α. και τους υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Ο.Τ.Α.

📌Τέλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, Απόστολος Καρανικόλας, με ένα αιχμηρό σχόλιο, αναφέρθηκε στην εν εξελίξει γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων από το κράτος του Νετανιάχου, με τη δολοφονία 10.000 παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας.