Διαδικτυακή συνάντηση και ενημέρωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού από το ΕΕΑ για τη δράση «e-λιανικό»

Συνεχίζονται οι ενέργειες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με σκοπό  την στήριξη και ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων.  Σε συνέχεια της διαδικτυακής συζήτησης που διοργανώθηκε τον Ιανουάριο με συμμετοχή εμπόρων και επαγγελματιών του Δήμου, ο δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, προχώρησαν σε διαδικτυακή συνάντηση με τον κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του ΕΕΑ και τον κ. Νίκο Γρέντζελο, αντιπρόεδρο του ΕΕΑ.

Σκοπός της διαδικτυακής συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την δράση «e-λιανικό» του ΕΕΑ σχετικά με την δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, αλλά και ο σχεδιασμός μακροπρόθεσμων ενεργειών με την σύμπραξη του ΕΕΑ για την καλύτερη λειτουργία των εμπορικών δρόμων του δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος έχει ήδη προωθήσει τις αιτήσεις των επιχειρήσεων για δημιουργία e-shop, που έχουν υποβληθεί, ενώ από την πλευρά του το ΕΕΑ αναλαμβάνει τόσο την δωρεάν σύνταξη των φακέλων για επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όσο και την δημιουργία e-shop αλλά και την μετέπειτα εκπαίδευση και υποστήριξη των εμπόρων και επαγγελματιών.

Υπενθυμίζεται, ότι  ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης με μια σειρά από μέτρα όπως:

1. Απαλλαγή καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

2. Προσφορά δωρεάν καταχώρησης επιχειρήσεων στον ηλεκτρονικό οδηγό πόλης, όπου μπορούν να προβάλουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες.

3. Προσωρινή παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου ως και τη λήξη των μέτρων, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση «e-λιανικό» επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:

https://openshops.gr/