Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και Συγγραφέα, Νίκο Σιδέρη, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», στο πλαίσιο συμβουλευτικής ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου.

Η διάλεξη με θέμα «Σχολείο – Παιδί – Οικογένεια: Το τρίγωνο των Βερμούδων;», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου & ώρα 19:00.Είσοδος Ελεύθερη.

Το παιδί σχολικής ηλικίας αναπτύσσεται στο πεδίο τομής της οικογένειας, της σχολικής κοινότητας και της προσωπικής του υποκειμενικότητας. Η πορεία της ανάπτυξής του εξαρτάται καθοριστικά από τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, από τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής κοινότητας και τη θέση του παιδιού μέσα σε αυτήν, καθώς και από το πώς εσωτερικεύει το παιδί την εμπειρία του από την παράλληλη ένταξή του σε αυτά τα δύο συστήματα.

Η εναρμόνιση μεταξύ σχολείου και οικογένειας μπορεί να λειτουργήσει καθοριστικά ως ευεργετικός παράγοντας για την καλλιέργεια της προσωπικότητάς του. Ενώ οι ασυμφωνίες και, πολύ περισσότερο, οι συγκρούσεις μεταξύ σχολείου και οικογένειας μπορούν να έχουν μείζονες και ελάσσονες, επίκαιρες και απώτερες, αρνητικές συνέπειες για το παιδί και για όλους.

Ο ομιλητής θα εκθέσει τις βασικές ιδέες που ευνοούν την εναρμόνιση μεταξύ οικογένειας, σχολείου και παιδιού στη σημερινή Ελλάδα.

Ο Νίκος Σιδέρης είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «ΓΑΛΗΝΟΣ». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο μας και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.