Όπως τονίζουν, δεν υπάρχει μία γενική πολιτική από μέρους του δήμου για να λυθεί οριστικά

Σοβαρό θέμα που αφορά στα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού στα σχολεία του δήμου Παπάγου – Χολαργού, ανέδειξε η εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN. Σύμφωνα με γονείς που μίλησαν στον Φάνη Καραμπατσάκη, με απόφαση της δημοτικής Αρχής το 2ο και 30  νηπιαγωγείο του δήμου, πάνε ξανά σε κοντέινερς.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου νηπιαγωγείου Παπάγου – Χολαργού, «ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει ανοικοδόμηση, οι παλιές μονοκατοικίες που γνωρίζαμε γίνονται τετραώροφα και πενταώροφα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη στέγη τους -καθώς είναι μισθωμένα- τα τρία νηπιαγωγεία του Παπάγου και δεν έχει σχεδιαστεί κάποια λύση για το πού θα στεγαστούν, από τον Σεπτέμβριο, αυτά τα παιδιά». Η ίδια εξήγησε πως, η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να μοιραστούν κάποιες αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ – ελαφρού ή βαρέως τύπου. Ωστόσο, όπως επισήμανε, στα κοντέινερ, «τα υλικά δε λειτουργούν όπως σε ένα συμβατικό σχολικό κτίριο ενώ δεν υπάρχει η ίδια ασφάλεια με αυτή την σχολικών αιθουσών. Από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα πρέπει να εγκατασταθούν σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εγκαταστάσεις, τουαλέτες, προαύλιο. Το σχέδιο διαφυγής από τα δύο κτίρια δεν θα μπορεί να λειτουργήσει».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι, «από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα πρέπει να εγκατασταθούν σε αίθουσες προκάτ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εγκαταστάσεις, τουαλέτες, προαύλιο. Το σχέδιο διαφυγής από τα δύο κτίρια δε θα μπορεί να λειτουργήσει. Τίθενται πάρα πολλά θέματα ασφάλειας, πέραν του ότι θέλουμε έναν γενικότερο σχεδιασμό. Δεν μπορούν τα παιδιά να έρχονται εδώ ενώ δεν είναι σίγουρο μετά ότι θα πάνε σε αυτό το δημοτικό, οπότε θα μοιραστούν σε ένα άλλο δημοτικό. Αυτόματα, για να υποστηρίξουμε αυτή τη μεταστέγαση, θα πρέπει να καταργηθεί και μία τάξη της πρώτης δημοτικού σε αυτό το σχολείο».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων της περιοχής, Μάκης Μακρής. «Αυτή είναι η πρόταση που γνωρίζουμε έως τώρα εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Το πρόβλημα χρόνο με τον χρόνο γίνεται μεγαλύτερο καθώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα κατάλληλα, σύγχρονα και ασφαλή, κτίρια που χρειάζονται», τόνισε και πρόσθεσε ότι, δεν υπάρχει μία γενική πολιτική από μέρους του δήμου για να λυθεί οριστικά αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τουαλέτες- Βασίζονται σε χημικές

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας μαθήτριας νηπιαγωγείου του δήμου, κ. Αϊβαλιώτης. «Αυτή τη στιγμή, θέλουν να φτιάξουν αυτές τις αίθουσες χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τουαλέτα. Μέχρι πρόπερσι υπήρχε τμήμα δημοτικού το οποίο είχε εσωτερική τουαλέτα. Τώρα, όταν τους ρωτήσαμε πού θα υπάρχουν τουαλέτες στα κοντέινερς, αυτό που απάντησε ο αντιδήμαρχος, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, είναι χημικές τουαλέτες. Αυτό δείχνει ποια είναι η πρόβλεψη», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ