«Χαιρετίζω την μετονομασία του προγράμματος ‘Φιλόδημος’ σε πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης, μετά από οκτώ μήνες αδικαιολόγητου παγώματος του.

Δυστυχώς, εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης, πολύ σημαντικά έργα προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας και της τοπικής ανάπτυξης έχουν καθυστερήσει.

Μια καθυστέρηση που οφείλεται αποκλειστικά στο βασικό τρίπτυχο λειτουργίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη:  «Επικοινωνία – Επικοινωνία – Επικοινωνία».

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, εμείς συμβάλλαμε με τις 70 + 1 προτάσεις μας, οι οποίες είναι  ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες! Η μία από αυτές είναι η συνέχιση των έργων του Φιλόδημου.

Δεν θα κουραστούμε, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ζητάμε την υλοποίηση και των υπόλοιπων 70 προτάσεων για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών, στην υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε. Δεν θα κουραστούμε να ζητάμε:

– Την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», γιατι για εμάς  η βασική οδηγία, που τηρεί ο ελληνικός λαός με απόλυτη επιτυχία και μεγάλα προβλήματα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας «Μένουμε Στο Σπίτι» προϋποθέτει την «Βοήθεια Στο Σπίτι» για όσους δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες

Την στήριξη των εργαζομένων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, γιατί δεν φτάνουν μόνο τα χειροκροτήματα

Την στήριξη των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιχειρήσεών τους ως προς τις υποχρεώσεις τους προς τους ΟΤΑ, για να υπάρχουν την επόμενη μέρα

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων, προκειμένου να μην καταρρεύσουν τους αμέσως επόμενους μήνες, οι ήδη εύθραυστοι προϋπολογισμοί τους. Για εμάς η πολιτική της δανειοδότησης των ΟΤΑ που εφαρμόζει η κυβέρνηση αντί να δίνει λύση, μεγιστοποιεί το πρόβλημα των Δήμων της χώρας.

Οι ΟΤΑ μπορούν και οφείλουν να γίνουν ασπίδα προστασίας των πολιτών της χώρας μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε ήδη καταθέσει τις 70 + 1 προτάσεις μας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε όλους τους Δήμους της χώρας μας και προς την Κυβέρνηση.

Οι ΟΤΑ και ο Δημόσιος τομέας μπορούν και οφείλουν να γίνουν ασπίδα προστασίας των πολιτών και της κοινωνίας μας.

Συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων και στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη, δίπλα στους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Στεκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που πλήττονται.

Η κριτική μας προς την κυβέρνηση αποσκοπεί αποκλειστικά στην πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

Εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη την στάση μας προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών, με υπευθυνότητα, κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης όλων!».