Απαντητική επιστολή που έστειλε ο Δ. Οικονόμου:

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος στην προσπάθειά του να καλύψει τα ακάλυπτα εκτίθεται ανεπανόρθωτα αφενός αποφεύγοντας να απαντήσει στα βασικά σημεία της ανακοινώσεως μου αφετέρου προσπαθώντας να παραπλανήσει με μισές αλήθειες τους πολίτες σε επιμέρους γεγονότα…

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι… ολόκληρες αλήθειες των λεγομένων του δημάρχου.

1) Όπως με σαφήνεια ανέφερα στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με τον δήμαρχο είχαμε συμφωνήσει να μου παραχωρήσει το ΔΕΟΝ γραφείο εντός του δημoτικού καταστήματος Παπάγου, προκειμένου να μπορώ να εργαστώ και όχι ένα γραφείο όπου μέσα υπήρχαν δύο γραφεία (έπιπλα) σε απόσταση αναπνοής και όταν παρέλαβα την αντιδημαρχία στο ένα βρισκόταν μια υπάλληλος άσχετη με το αντικείμενο της αντιδημαρχίας μου η οποία φυσικά απαντούσε συνεχώς σε τηλέφωνα του τομέα της!!! Καλώ τον δήμαρχο να με διαψεύσει αν δεν είναι αυτό αληθές!!! ΔΕΟΝ λοιπόν, στα ελληνικά, που όπως φαίνεται δεν είναι το δυνατό σημείο του δημάρχου, σημαίνει κατάλληλο, πρέπον, σωστό!!! Εγώ ζήτησα ένα ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ γραφείο προκειμένου να εργαστώ.
Το γραφείο που δήθεν χρησιμοποιεί ο δήμαρχος στο δημοτικό κατάστημα Παπάγου, το έχει χρησιμοποιήσει μονό ΜΙΑ φορά και τον καλώ και πάλι να με διαψεύσει αν δεν είναι έτσι!!! γιατί πολύ απλά έχει το γραφείο του στο δημαρχείο Χολαργού. Το γραφείο στου Παπάγου το χρησιμοποιεί αποκλειστικά η πρόεδρος της κοινότητος, που όπως όλοι γνωρίζουμε έχει ελάχιστες αρμοδιότητες και είναι τόσο μεγάλο που ο ίδιος ο δήμαρχος στις επανειλημμένες οχλήσεις μου, πρότεινε να διαιρεθεί στα δύο, γεγονός όμως που δεν πραγματοποίησε ποτέ!!! Ακόμα και στο τελευταίο μας ραντεβού την Πέμπτη 1/10/20 την ίδια πρόταση έκανε.

2) Ο κ. Στραβόλαιμος που εκτός όλων των άλλων καθηκόντων του υποτίθεται ήταν και γραμματέας μου, ήταν επιφορτισμένος με τόσες αρμοδιότητες που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί ακόμα κι αν ήταν υπεράνθρωπος. Εξ άλλου αυτός είναι και ο λόγος που ο δήμαρχος κατ επανάληψη μου είχε υποσχεθεί ότι θα έλυνε το θέμα, γεγονός που φυσικά δεν υλοποίησε ποτέ!

3) Ο δήμαρχος αναφέρει ότι δήθεν ήμουν ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που κατείχα ανελλιπώς επί 6 συναπτά έτη έμμισθη θέση ευθύνης, δίνοντας πονηρά έμφαση στη λέξη «έμμισθη». Ξεχνά όμως να ενημερώσει τους πολίτες ότι οι έμμισθες θέσεις που κατείχα τα 5 χρόνια της προηγούμενης θητείας ήταν “χαμηλόμισθες έμμισθες θέσεις”. Παρά το γεγονός ότι ήμουν ο πρώτος των πρώτων σε ψήφους ουδέποτε ορίστηκα αντιδήμαρχος την προηγούμενη θητεία!!! Αντίθετα ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και του ΔΟΠΑΠ ελάμβανα περίπου το 50% των χρημάτων που λαμβάνει ένας αντιδήμαρχος. Για να μας απαντήσει τώρα ο ειλικρινής και φιλαλήθης δήμαρχος μας… Στην προηγούμενη θητεία υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι που επί 45 συναπτούς μήνες κατείχαν τη θέση του αντιδημάρχου ….;;; Υπήρχαν μήπως και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που λόγω των θέσεων που πήραν, εισέπραξαν περισσότερα ή τα ίδια περίπου χρήματα με εμένα την προηγούμενη θητεία…;;; Τελικά ο δήμαρχος χωλαίνει και στα μαθηματικά… Εξάλλου, ο ίδιος ο δήμαρχος στο τελευταίο μας ραντεβού την Πέμπτη 1/10/20 μεταξύ των άλλων προσόντων μου που εξήρε δεν παρέλειψε να μου δηλώσει ότι έχω όραμα για το δήμο και ότι γνωρίζει ότι θα εργαζόμουν ακόμα και αμισθί… Τέλος, αν ο δήμαρχος θέλει διακαώς να μου προσδώσει σε κάτι μοναδικότητα αυτό είναι αφενός οι ψήφοι που έφερνα στο συνδυασμό αφετέρου η εργατικότητα μου και σίγουρα όχι τα χρήματα που εισέπραξα !!!

4) Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχος έχει κάνει συμφωνίες προεκλογικές…. Πάντως μετεκλογικές συμφωνίες για τη διάρκεια θητείας προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα πρόγραμμα έχει κάνει μαζί μου δύο φορές και τις έχει αθετήσει και τις δύο !!! Οι συμφωνίες στη ζωή και την πολιτική δεν είναι πράξεις επιλήψιμες, και δεν χρειάζεται ο δήμαρχος να νιώθει ένοχος, να τις αποκρύπτει και να απολογείται γι αυτές. Επιλήψιμη πράξη είναι μόνο η αθέτηση μιας συμφωνίας, και τότε, ναι, χρειάζεται κανείς να απολογηθεί με αίσθηση μεταμέλειας, και με ειλικρίνεια και όχι με σοφίσματα και υπεκφυγές!

Εν κατακλείδι, αν ο δήμαρχος θέλει όντως να απαντήσει στην «Έκτακτη Ενημέρωση Πολιτών» να απαντήσει σύντομα, με σαφήνεια και χωρίς να διαστρεβλώνει την αλήθεια στα ακόλουθα ερωτήματα:
1) Γιατί αθέτησε τη συμφωνία μας και δεν με άφησε να ολοκληρώσω το έργο μου, στερώντας από τον Παπάγο το πρόγραμμα και τις δράσεις καθαριότητας, ανακύκλωσης και πρασίνου που είχα εκπονήσει.
2) Γιατί με εξαπάτησε και δεν πραγματοποίησε την συνάντηση που είχαμε συνεννοηθεί το Σαββατοκύριακο.
3) Γιατί μου έστειλε με e-mail την Κυριακή το βράδυ στις 8.16 μμ την ξαφνική του απόφαση να διακόψει την αντιδημαρχία μου χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση.

Τέλος, μάθε νεαρέ δήμαρχε, ότι στον επί σειρά ετών πρώτο δημοτικό σύμβουλο, χειρουργό οδοντίατρο, Δημήτρη Οικονόμου, δεν ανακοινώνουν την παύση αντιδημαρχίας με e-mail, και αυτό δεν είναι θέμα πολιτικής αλλά θέμα παιδείας και ήθους!!!

Με εκτίμηση
Δημήτρης Οικονόμου
Χειρουργός Οδοντίατρος
Δημ. Σύμβουλος