ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Κι ενώ είχε ανακοινωθεί ήδη η διαδικτυακή συζήτηση της υπουργού Παιδείας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Παπάγου- Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου, από την αρχή της εβδομάδας για την Παρασκευή 15/1,  εσπευσμένα ανακοινώθηκε για την Πέμπτη 14/1  πρόσκληση διαδικτυακής συζήτησης, για τις τοπικές επιχειρήσεις, με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Εντύπωση προκαλούν οι διαδοχικές προσκλήσεις των δύο υπουργών που εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος μας και μάλιστα μετά από επιλεκτική πρόσκληση του Δημάρχου προς τους συμμετέχοντες στις διαδικτυακές συζητήσεις.

Τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας κλείνει τις πόρτες του σε οποιοδήποτε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς για τις σαρωτικές αλλαγές στο χώρο της Παιδείας,  η υπουργός Νίκη Κεραμέως  σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Η σχολική κοινότητα της πόλης μας συζητά εφ’ όλης της ύλης με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως”.

Πρόκειται για συζήτηση με επιλεκτική πρόσκληση καθώς δεν έχουν κληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι των συλλόγων καθηγητών των σχολείων της περιοχής, εκπρόσωποι της ΑΓ ΕΛΜΕ, όπως δεν έχουν κληθεί και άλλοι φορείς της τοπικής κοινωνίας, ούτε καν  οι εκλεγμένοι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου.

Στόχος της κυβέρνησης και της υπουργού, για άλλη μια φορά, η επικοινωνιακή διαχείριση και η αποφυγή απαντήσεων για τα καυτά προβλήματα της Παιδείας.

Αποκλείονται εκπρόσωποι των συλλόγων   καθηγητών που θεσμικά εκφράζουν την αγωνία και τις διεκδικήσεις τους, που υπερασπίζονται το μορφωτικό αγαθό για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και που απαιτούν το δημόσιο σχολείο να είναι ανοιχτό και να λειτουργεί με υγειονομική ασφάλεια ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της υπουργού και της Κυβέρνησης για την μορφωτική απώλεια που κινδυνεύουν να υποστούν οι μαθήτριες και οι μαθητές και για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλες της βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παπάγου – Χολαργού με όλες του τις δυνάμεις και σε συνεργασία με το σύνολο της σχολικής κοινότητας, τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τις συλλογικές εκφράσεις τους, τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους, συμμετέχει στη μάχη για υγειονομικά ασφαλή και παιδαγωγικά επωφελή σχολεία για όλα τα παιδιά του Δήμου μας.

  ΣΥΡΙΖΑ–ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Παπάγου-Χολαργού