Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με χαρά ανακοινώνει τη βράβευση της μαθητικής ταινίας του Θεατρικού Εργαστηρίου Εφήβων «Το Σουβλατζίδικο», από το Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα της 23ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Νέων – Camera Zizanio 2023, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους στον Πύργο Ηλείας, 2-9 Δεκεμβρίου 2023.

Στην ταινία των παιδιών μας απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο στην Κατηγορία 13-16 ετών καθώς και το Ειδικό Βραβείο «Νίκος Καβουκίδης», το οποίο συνοδεύεται από την παροχή στα παιδιά του επαγγελματικού τεχνικού εξοπλισμού για την επόμενη ταινία τους.

Η ταινία δημιουργήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023, στο πλαίσιο του Θεατρικού Εργαστηρίου Εφήβων του Συλλόγου μας, με συντονίστρια και εμψυχώτρια την ηθοποιό κ. Αθηνά Μπερδέκα.

Σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνεία: Γιώργος Καφετζιδάκης, Χάρης Καλαθάς, Βασίλης Ντόντος, Άννα Μαρία Καρπατσέλη, Βασιλική Τσουρουνάκη, Λευτέρης Παπαδούλης, Νίκος Γιαννόπουλος, Χριστιάνα Ψοφάκη, Θάνος Δημητρίου, Δημήτρης Μπαρμπέρης, Γιώργος Δαρκαδάκης, Γεωργιάννα Σιμοπούλου, Ιωάννα Γιαννοπούλου, Κωνσταντίνα Τζίμα, Ελεάνα Πατσούρα, με την καθοδήγηση της κ. Αθηνάς Μπερδέκα.

Πρωτότυπη μουσική, από τον μαθητή της Γ’ Γυμνασίου, Νάσο Κοτσώνη. Διεύθυνση Φωτογραφίας & Μοντάζ, από τον απόφοιτο του Γυμνασίου μας, Αλέξανδρο Ρουμελιώτη. Ηχοληψία, από τον απόφοιτο του Γυμνασίου μας, Γιάννη Καχραμάνο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής. Τους γονείς των παιδιών του εργαστηρίου για την αμέριστη στήριξή τους στο όλο εγχείρημα. Τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, κ. Σωτήρη Πάντο, για την παραχώρηση του σχολικού χώρου όπου πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου. Την κ. Φιλιώ Λαζανά για την επιμέλεια των διαλόγων της ταινίας. Τον κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο του ψητοπωλείου «Γευσηδρόμιο», Ασπασίας 63, Χολαργός και την κ. Ιωάννα Πετρίδου, του βιβλιοπωλείου «Μonogram», Υμηττού 17, Χολαργός, για την παραχώρηση των χώρων όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα.

Και φυσικά, ευχαριστούμε από καρδιάς τους νεαρούς πρωταγωνιστές, που μας έκαναν περήφανους με το δημιούργημά τους. Παιδιά, συγχαρητήρια!

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού