Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός», στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, προσφέρει δωρεάν συνεδρίες ψυχικής στήριξης για τον Κορωνοϊό. 

Η πανδημία προκαλεί έντονο στρες σε όλους, τόσο ως απειλή ή ως πραγματικότητα της νόσου όσο και ως απότομη και βίαιη μεταβολή των συνθηκών ζωής. Αυτό το στρες έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες των ανθρώπων για ψυχική στήριξη ειδικά απέναντι στο στρες του κορωνοϊού.

Λαβαίνοντας υπόψη την εν λόγω κοινωνική ανάγκη, καθώς και το ότι αρκετοί συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος της προσφυγής σε ειδικό ψυχικής υγείας, οι θεραπευτές του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας “Γαληνός” προσφέρουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ορισμένες δωρεάν συνεδρίες ψυχικής στήριξης, μέσω βιντεοδιάσκεψης ή τηλεφώνου, σε ενήλικες και παιδιά που η ψυχική τους κατάσταση επιβαρύνεται από την πανδημία.

Οι συνεδρίες αυτές προσφέρονται ως εξής:

            – Παρέχονται κατόπιν συνεννόησης για κλείσιμο ραντεβού με τη γραμματεία του Ινστιτούτου “Γαληνός”, στο τηλέφωνο 210 6523300.

            – Παρέχονται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού, και σε καμία περίπτωση με τη μορφή “γραμμής έκτακτης ανάγκης”, όπως αυτές που ήδη υπάρχουν.

            – Αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις συνέπειες του στρες του κορωνοϊού, και όχι γενική αντιμετώπιση ψυχικών προβλημάτων ανεξάρτητων από την πανδημία.

            – Σε κάθε ενήλικο παρέχεται μία συνεδρία ψυχικής στήριξης.

            – Αν το πρόβλημα αφορά παιδί, τότε παρέχονται δύο συνεδρίες, η πρώτη πάντοτε με τους γονείς.

            – Σε περίπτωση που κατά τη συνεδρία φανεί ότι ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται συστηματικότερη στήριξη ή θεραπεία, τότε οι συνεργάτες του “Γαληνού” θα του παράσχουν συμβουλή και ενημέρωση, η οποία πάντοτε περιλαμβάνει και λίστα των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας που παρέχουν δωρεάν θεραπεία.