«Οι οικονομικές επιδόσεις το 4ο 3μηνο 2019 ήταν απογοητευτικές και το πιο ανησυχητικό είναι ότι έγιναν πριν από το ξέσπασμα του θέματος με τον κορονοϊό», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης

Κατά τον κ. Δραγασάκη, οι τέσσερις βασικές αιτίες της πολιτικής της ΝΔ που έφεραν την αναπτυξιακή καθίζηση το 4ο 3μηνο 2019 ήταν:

· Φορολογικές ελαφρύνσεις μόνο για λίγους & ισχυρούς

· Περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων

· «Πάγωμα» του ΠΔΕ & αναπτυξιακών έργων

· Εγκατάλειψη της Αναπτυξιακής Στρατηγικής

Ο ίδιος προέβλεψε ότι θα είναι «γκρίζο», αν όχι σκοτεινό το επόμενο διάστημα αν ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το  4ο 3μηνο, αλλά και τις διεθνείς συνθήκες.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα είναι ασφαλής γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας έβγαλε από τα μνημόνια, απέτρεψε την πιστοληπτική γραμμή & δημιούργησε ισχυρό απόθεμα 30 δισεκατομμυρίων, προσθέτοντας ότι «Αν δεν τα είχαμε επιτύχει αυτά, ας αναλογιστούμε τι κινδύνους θ’ αντιμετωπίζαμε.»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, επισήμανε «Η Ελλάδα δεν ήταν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει φυλακή ανθρώπων ή και αποθήκη ψυχών. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται τις συνθήκες και προσπαθεί να εξάγει το πρόβλημά της. Η Ελλάδα με κάθε τρόπο πρέπει να κάνει σαφές ότι το ζήτημα με την Τουρκία δεν είναι διμερές, ελληνοτουρκικό, αλλά ζήτημα ευρωπαϊκό.

Για το θέμα του κορονοϊού, σημείωσε πως «αναδεικνύει με τον πιο έντονο τρόπο τη σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού & αποτελεσματικού δημόσιου τομέα υγείας».