Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ εγκαινιάστηκε χθες, 29/4, στο Χολαργό, παρουσία του Διονύση Τσακνή, υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας και της Βαγγελιώς Πλατανιά, υποψήφιας βουλευτή στον Βόρειο Τομέα. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Θανάσης Τζίμας και Μάκης Μακρής, καθώς και ο δημοτικοί σύμβουλοι Παπάγου- Χολαργού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αντώνης Ρεκλείτης και Γιώργος Ρεμούνδος.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσης του στις εκλογές της 21ης Μάη, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη και η ευημερία του λαού, η ζωή με δικαιώματα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με τον λαό πρωταγωνιστή στις εξελίξεις, βάζοντας τη σφραγίδα του σε αυτές.

Αυτή η προοπτική μπορεί να δυναμώσει και να γίνει πράξη μόνο με ένα δυνατό εργατικό- λαϊκό κίνημα, για να πάρει ο λαός ανάσες ανακούφισης από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και το εχθρικό για το λαό κράτος. Για να παρεμποδιστούν και να καταργηθούν στην πράξη παλιά και νέα μέτρα, να έχουν οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία και νέες κατακτήσεις. Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και ανατροπές ώστε να μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία του λαού να ζει με σύγχρονα δικαιώματα, σε μια οικονομία και εξουσία που στο επίκεντρο θα έχει την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Αυτό το δρόμο μπορεί να ανοίξει η μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στις επερχόμενες εκλογές και στους αγώνες του λαού μας.

Γιατί αυτό που κρίνεται στις εκλογές είναι πόσο δυνατός θα είναι ο λαός, με δυνατό ΚΚΕ, απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, οποία σύνθεση και αν αυτή έχει, καθώς το πρόγραμμα της είναι ήδη από χέρι αντιλαϊκό καθώς όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και επιδιώκουν να ξανακυβερνήσουν πάνω στις αντιλαϊκές ράγες του κέρδους των λίγων, δεσμεύονται στο ταμείο ανάκαμψης και στα σκληρά προαπαιτούμενα του που θα κληθεί να πληρώσει ξανά ο λαός, στις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στα κέρδη των ομίλων. 

Η εμπειρία της χώρας μας αλλά και των κρατών της ΕΕ και αλλού, επιβεβαιώνει πως είτε η αυριανή κυβέρνηση είναι μονοκομματική είτε μια κυβέρνηση συνεργασίας, όποια απόχρωση κι αν έχει, θα συνεχίζει να στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική. 

«Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν πρόκειται να αλλοιωθεί στο ελάχιστο, θα πάει στο Βουλή μαχητικά και ταυτόχρονα θα είναι στους δρόμους, στο πλευρό των εργαζομένων» τόνισε ο Διονύσης Τσακνής στο χαιρετισμό του, ενώ πρόσθεσε πως τον τιμά η ένταξη του στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του ΚΚΕ. 

Η Βαγγελιώ Πλατανιά συμπλήρωσε πως η ενίσχυση του ΚΚΕ ανοίγει το δρόμο για πιο συνολικές αλλαγές, ο αγώνας μας δυναμώνει περισσότερο και διαμορφώνει άλλες προοπτικές, βάζει στο επίκεντρο τις ζωές μας και τις ανάγκες μας ως απάντηση στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», δίλημμα που μπήκε και στο δυστύχημα των Τεμπών.

Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ θα είναι ανοιχτό καθημερινά, πρωί και απόγευμα, στο τέρμα της οδού Περικλέους, απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, και θα υποδέχεται όλους όσους επιθυμούν να συζητήσουν για τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ για αυτές. Σε αυτό θα βρίσκονται όλα τα προεκλογικά φυλλάδια του ΚΚΕ και πιο συγκεκριμένα το προεκλογικό φυλλάδιο με τους «τουλάχιστον 10 λόγους για να ψηφίσεις ΚΚΕ»,  κάλεσμα για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό, ανακοίνωση  για τους Έλληνες μετανάστες ενόψει των εκλογών, αλλά και αντίστοιχες ανακοινώσεις για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τις γυναίκες, την υγεία, την εκπαίδευση, την πυροπροστασία κ.ά. 

Σχερικό video: https://www.youtube.com/watch?v=gmfeTVa0RAY