Στην έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού προχώρησε στην συνεδρίαση της Τετάρτης 31 Μαρτίου 2021 το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες στοχεύουν στην κοινωνική προστασία και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του, αλλά και στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους, προχώρησε στην έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας κα θα λειτουργεί στο πλαίσιο των υπηρεσιών Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Υπενθυμίζεται, ότι στον Δήμο μας λειτουργεί ήδη η Τράπεζα Αίματος σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ με σκοπό την ύπαρξη παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των δημοτών και κατοίκων του Δήμου.

Μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος μπορούν να γίνουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Παπάγου Χολαργού, οι κάτοικοι, οι Δημότες του Δήμου Παπάγου Χολαργού, ηλικίας 18-65 ετών, εφόσον δεν συντρέχει πρόβλημα υγείας και με την προϋπόθεση ότι συμμετέχουν, ως αιμοδότες, στις εθελοντικές αιμοδοσίες τουλάχιστον μία φορά ετησίως, αλλά και μη κάτοικοι ή δημότες του Δήμου, κατόπιν αιτήματος τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τους όρους λειτουργίας, επισκεφτείτε στη σελίδα:

https://www.dpapxol.gov.gr/news/deltia-tipou/item/8197-egkrithike-apo-to-dimotiko-symvoylio-o-kanonismos-leitourgias-tis-trapezas-aimatos-tou-dimou-papagou-xolargoy.html