Τη σύμβαση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ», υπέγραψε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2022 και αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου του σχολείου, με επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος των κτηρίων, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, θερμομόνωση των κτηρίων, νέα κουφώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με τύπου Led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels για εξοικονόμηση ενέργειας, κ.α.

Mε την υλοποίηση του έργου, η ενεργειακή κλάση του σχολείου ανεβαίνει από Ε σε Α+. Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις, θα γίνουν χωρίς να διαταραχτεί η λειτουργικότητα και η αρχιτεκτονική του Σχολείου.

Το έργο προϋπολογισμού 453.049,48€, κατόπιν μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας και κατάθεσης σχετικής πρότασης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΕΠ “Αττική“.