Το οικόπεδο στο οικοδομικό τετράγωνο 217 στου Παπάγου, ανήκει ιδιοκτησιακά, στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών – ΑΟΟΑ (στο μεγαλύτερο ποσοστό του) και στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Εδώ και αρκετά χρόνια, τόσο ο Δήμος όσο και ο ΑΟΟΑ, έχουν γίνει αποδέκτες παραπόνων σχετικά με την παράνομη στάθμευση φορτηγών,  πούλμαν, ανυψωτικών μηχανημάτων, τροχόσπιτων, εγκαταλειμμένων και καμένων οχημάτων, καθώς και για την παραμονή αστέγων στο χώρο.

Σχετικά με την περίφραξη του οικοπέδου και την απομάκρυνση παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, καθώς και την αποτροπή κάθε παράνομης δραστηριότητας στο χώρο, είχαν γίνει ερωτήματα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού.

Μετά από συναντήσεις και συχνή επικοινωνία του Δήμου με τον ΑΟΟΑ, αποφασίστηκε η προσωρινή περίφραξη του οικοδομικού τετραγώνου 217 και η απαγόρευση της στάσης ή της στάθμευσης οχημάτων στο χώρο.

Ύστερα από πιέσεις του Δημάρχου και τη σύμφωνη γνώμη του ΑΟΟΑ, τις Πέμπτες που λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά στην οδό Πίνδου, θα παραμένουν ανοιχτές οι είσοδοι του χώρου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της Λαϊκής Αγοράς.