ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

19:00     Επετειακή Εκδήλωση «Ελληνική Επανάσταση 1821» – Ομιλητής, Παναγιώτης Γεωργόπουλος –  Α’ Αντιπρόεδρος Πολεμικού Μουσείου, Ταξίαρχος Αεροπορίας

Χαιρετισμοί: Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Νίκας, Πρόεδρος Πατριωτικού Ομίλου Απόγονων Αγωνιστών 1821, κ. Κωνσταντίνος Πλαπούτας.

Η εκδήλωση γίνεται στη μνήμη του Σαράντου Καργάκου.

Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ –  Δημαρχιακό Μέγαρο, Λ. Περικλέους 55.

 

Εγκαίνια έκθεσης ιστορικών κειμηλίων της Επανάστασης του 1821, του συλλέκτη-ερευνητή Χρήστου Κατσαμπάνη, με άρματα, παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, παλαιότυπα,  κ.α.

Διάρκεια έκθεσης: 18 έως 25 Μαρτίου – Ώρες 18.00 – 22.00 – Εκθεσιακός χώρος –  Δημαρχιακό Μέγαρο, Λ. Περικλέους 55.

               

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

10:30     Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού.

11:30     Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τους μαθητές των Σχολείων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού και Τοπικούς Συλλόγους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

11:30     Επετειακή Εκδήλωση  Πνευματικής Εστίας Παπάγου.

Ομιλία με θέμα «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και το 1821. Η εξέλιξη μιας στρατιωτικής φυσιογνωμίας και μιας επανάστασης». Ομιλητής, Στέφανος Καβαλιεράκης, Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών και δ/ντής Μουσείου της πόλεως των Αθηνών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλου.

Συμμετέχει η Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Δ/νση Σταύρος Μπερής, πιάνο Πόπη Μάλφα – Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ –  Δημαρχιακό Μέγαρο, Περικλέους 55.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

17:00     Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

07:00     Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

10:30     Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσία του Δημάρχου,  της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αθανάσιο Φαλούκα, Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας

10:30     Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, παρουσία εκπροσώπου του Δημάρχου και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Σμήναρχο ε.α.  κ. Αναστάσιο Μπασαρά.

 

11:15     Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.

11:45     Παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου των Ελληνίδων, των Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων, των Οδηγών, της Φιλαρμονικής και της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., στην οδό Εθνικής Αμύνης για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου και στην οδό 25ης Μαρτίου & Λ. Περικλέους για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού.

Μετά το πέρας των παρελάσεων θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού και από το Τοπικό Παράρτημα Χορού του Λυκείου των Ελληνίδων και μαθητές των 1ου Γυμνασίου και 1ουΛυκείου Παπάγου στην πλατεία Ελευθερίας Παπάγου.