Η νέα νομοθεσία της Κυβέρνησης καταργεί όλα τα νομικά πρόσωπα των δήμων, καταργώντας επί της ουσίας την έννοια της αυτοδιοίκησης. Κοινωνικές δομές, ωδεία, μουσικοί οργανισμοί, κέντρα τουριστικής και περιβαλλοντικής πληροφόρησης, μουσεία, κολυμβητήρια, αθλητικοί οργανισμοί, αθλητικοί χώροι, δομές ΑμΕΑ, δομές παιδιών, δομές ηλικιωμένων, δομές αντιμετώπισης φτώχειας, κοινωνικά παντοπωλεία, φροντιστήρια και δημοτικές δομές υγείας μπαίνουν σε μεγάλη περιδίνηση σε μεγάλη απορρύθμιση.

Σημειώνουμε ότι ο νόμος “πέρασε” από την βουλή μέσα στην περίοδο των δημοτικών – περιφερειακών εκλογών και το ερώτημα είναι με ποια εργαλεία το πολιτικό προσωπικό θα κάνει δουλειά … Ολοι οι “αυτοδιοικητικοί” ανεξαρτήτου χρώματος τάχθηκαν κατά ωστόσο η ημερομηνία κλειδί πλησιάζει. Δυστυχώς ανεύθυνοι άνθρωποι κυβερνούν με ιδεοληψίες χωρίς να έχουν ιδέα για την αυτοδιοίκηση, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών ενώ οι βουλευτές άγονται και φέρονται, άβουλοι, με μόνη θέση την κομματική πειθαρχία …

Χωρίς οργανωμένο δημόσιο τομέα και λειτουργική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και έξοδος από το τούνελ της κρίσης. Η παρέμβαση αυτή είναι αντισυνταγματική και και δημιουργεί σκοτοδίνη … πλήττοντας όλους εμάς τους απλούς πολίτες, τους επισκέπτες και την μικρή επιχειρηματικότητα οι οποίοι βασίζονται στις κοινωφελείς υπηρεσίες.