Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος συμμετείχε στην συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του οικονομικού προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι και κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Δίνοντας την πραγματική εικόνα της αγοράς και μεταφέροντας τις αγωνίες των μικρομεσαίων μετά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται το σύνολο των επιχειρήσεων, υπογράμμισε ότι πρέπει να ανοίξουν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες –πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα- και επεσήμανε την ανάγκη που έχουν πληττόμενοι κλάδοι, όπως το λιανεμπόριο, για κεφάλαια κίνησης. Αναφερόμενος στις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι το 50% με 60% δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτές, υποστηρίζοντας το μέτρο της διαγραφής οφειλών.

Παράλληλα σημείωσε τους κινδύνους που κρύβει το νέο Πτωχευτικό, ειδικά για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί».

Επίσης αναφέρθηκε στο μέλλον της επιχειρηματικότητας στη νέα ψηφιακή εποχή και στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων, στον μακρόπνοο σχεδιασμό που πρέπει να υπάρξει και στην έλλειψη εξειδικευμένων στελεχών που ήδη παρατηρείται στην αγορά.

Τέλος, υποστήριξε την ανάγκη να αξιοποιηθεί μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Δείτε το βίντεο:

Στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τις απόψεις του και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αλλά και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιώργος Καββαθάς.

Δείτε το βίντεο: