Γ. Πατούλης: «Συνδράμουμε με σημαντικούς πόρους αλλά και με έργα που αναβαθμίζουν ποιοτικά της διεξαγωγή του Μαραθωνίου,  με προτεραιότητα την ασφάλεια των δρομέων »

Η Περιφέρεια Αττικής, με εντολή του Γ. Πατούλη και μέσω της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει του 40ου Επετειακού Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας που θα διεξαχθεί την Κυριακή  12 Νοεμβρίου 2023, με εργολαβίες και συνεργεία, προέβη σε εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος με νέο τάπητα σε τμήματα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Επιπλέον ολοκλήρωσε εργασίες που περιλάμβαναν το κλείσιμο λακκουβών, καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης και των  πληροφοριακών πινακίδων, απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών λαβάρων  και την απαιτούμενη διαγράμμιση για την καθοδήγηση των δρομέων στη Λεωφόρο Βασιλίσσης  Σοφίας και στη Λεωφόρο Μεσογείων που αποτελούν μέρος της μαραθώνιας διαδρομής.

«Συνδράμουμε με σημαντικούς πόρους αλλά και με έργα που αναβαθμίζουν ποιοτικά της διεξαγωγή του Μαραθωνίου,  με προτεραιότητα την ασφάλεια των δρομέων. Πρόκειται για μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση με παγκόσμια εμβέλεια που συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής μας.

Φέτος προχωρήσαμε ένα βήμα παρακάτω και μεριμνήσαμε για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των δρομέων, εκσυγχρονίζοντας νευραλγικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου αυτή η μεγάλη αθλητική γιορτή να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα», επισημαίνει σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.