Θέλω να απευθύνω σε όλους τις πιο θερμές και ειλικρινείς μου ευχές για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή που σήμερα Καθαρή Δευτέρα άρχισε και θα μας οδηγήσει στο Θείο Δράμα και την Ανάσταση. Η Σαρακοστή όπως συνήθως λέγεται, που σημαίνει «Μεγάλες 40 Ημέρες», είναι η πιο σημαντική περίοδος νηστείας των Ορθοδόξων Χριστιανών, η οποία μας προετοιμάζει για τη μεγαλύτερη εορτή του εκκλησιαστικού ημερολογίου, το Πάσχα.

Με την ονομασία κούλουμα χαρακτηρίζεται ο υπαίθριος πανηγυρισμός της «Καθαρής Δευτέρας». Δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση της γιορτής αυτής που αποτελεί θρησκευτική γιορτή και κατ΄αυτή γιορτάζεται η αμέσως μετά το τέλος της Αποκριάς, έναρξη της Τεσσαρακοστής. Οι γιορτάζοντες τα «Κούλουμα» τρώνε άζυμο άρτο «λαγάνες» ενώ καταναλώνουν κυρίως νηστίσιμα φαγητά που τα λέμε σαρακοστιανά.

Αν κάποιος παρακολουθήσει τις μέρες αυτές τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο διαφόρων δήμων της χώρας, θα διαπιστώσει ότι πάρα πολλοί δήμοι απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους δημότες και κατοίκους τους. Με αυτή την πρόσκληση τους καλούν να παρευρεθούν στο χώρο που θα γιορτασθούν τα κούλουμα, για να διασκεδάσουν, να απολαύσουν παραδοσιακά σαρακοστιανά φαγητά, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, ξεφεύγοντας έστω και για λίγο από τη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Τα κούλουμα μπορεί να συνδυασθούν ταυτόχρονα και με άλλες δραστηριότητες όπως κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού και πέταγμά του, μικρό αγώνα δρόμου (δωρεάν) ή και δενδροφύτευση.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν γιορτάζονται και στο Δήμο μας, το Δήμο Παπάγου – Χολαργού, τα κούλουμα. Θα ήταν μια όμορφη ανάσα στους δημότες μας μέσα στα τόσα και τόσα που καθημερινά βιώνουν. Τα κούλουμα δεν είναι μια συνήθης εκδήλωση γιατί πέραν των άλλων προσφέρεται δωρεάν διασκέδαση και φαγητό.

Η Δέσμευσή μας:

Να κάνουμε πραγματικότητα από το 2020 τα Κούλουμα και στο Δήμο μας. Χρήματα υπάρχουν αλλά και ανάγκη παροχής τροφής και διασκέδασης υπάρχει για πάρα πολλές οικογένειες στο Δήμο μας. Η άποψη ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν στο Δήμο μας δεν ισχύει πλέον. Πρόβλημα ουσιαστικό για τη διοργάνωσή τους δεν υπάρχει, πέραν της έλλειψης βούλησης. Βούληση που εμείς έχουμε.

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.
Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

#Για_την_Πόλη_που_μας_Αξίζει