Κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα ότι και στην εστίαση είναι όλα καλώς καμωμένα, ο γνωστός ΣΕΦ αναφέρθηκε στην ελλιπή στήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το κυβερνητικό μπάχαλο στη διαχείριση της πανδημίας και σε σχέση με την εστίαση, ανέδειξε με παρέμβασή του ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη.

Ο γνωστός σεφ τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι αναγκαίο για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης, το κράτος να πληρώσει το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, ενώ επεσήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν το ακριβές ποσό που πρόκειται να λάβουν από την επιστρεπτέα προκαταβολή.https://www.youtube.com/embed/UYzycLEx9CM?rel=0&showinfo=1&hl=en-US

«Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», επεσήμανε ο Α. Πετρετζίκης απευθυνόμενος στον Άδ. Γεωργιάδη καταγγέλλοντας ότι οι καινούριες επιχειρήσεις (όσες άνοιξαν το 2020) είναι σαν να μην υπάρχουν για την κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Άκης Πετρετζίκης κόντρα στο κυβερνητικό αφήγημα ότι και στην εστίαση είναι όλα καλώς καμωμένα, τόνισε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι δάνειο, «είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι», σημείωσε ο ίδιος.https://www.youtube.com/embed/ruKLhrYPCzg?rel=0&showinfo=1&hl=en-US

Σε σχέση με το Δώρο Χριστουγέννων ο Άκης Πετρετζίκης τόνισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότεροι αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι. Δε θέλουμε να διώξουμε άνθρωπο, Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο τους. Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα» σημείωσε ο ίδιος και επανέλαβε ότι το δώρο θα πρέπει να καλυφθεί 100% από το κράτος.

«Εάν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα και ανοίξουν τον Ιανουάριο έχουν καταστραφεί όλοι», προειδοποίησε ο γνωστός σεφ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ανάπτυξης καταδικάζοντας την εστίαση σε «λουκέτο» απάντησε αρχικά ότι «δεν μπορεί η επιχείρηση να μη συμμετέχει καθόλου στο δώρο των Χριστουγέννων» και στη συνέχεια ότι αν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα, εξετάζονται όλα τα σενάρια για το δώρο.