Εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο εφησυχασμός 8 μηνών – Καμία δόση αυτοκριτικής από τον πρωθυπουργό σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΟΚυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας ομολόγησαν αυτό που εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ότι το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια της κατάρρευσης και απαιτούνται δραστικά μέτρα αφού δεν έγινε η απαραίτητη ενίσχυση του συστήματος εδώ και μήνες μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας.

Μια ομολογία χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την εγκληματική αμέλεια να μην στηριχθεί το σύστημα υγείας τη στιγμή που σε ολόκληρο τον κόσμο το νέο κύμα της πανδημίας εμφανιζόταν όλο και πιο ισχυρό.

Είναι ενδεικτική της ομολογίας και η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στο ερώτημα εάν το ΕΣΥ θα αντέξει: «παίρνουμε τα μέτρα για να μην χρειαστεί να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση που αναγκάστηκαν να πάρουν σε άλλες χώρες», αναφερόμενος στις τραγικές καταστάσεις που έζησαν ορισμένες χώρες με τους γιατρούς στις εντατικές να υποχρεώνονται να κάνουν επιλογή ποιοι θα νοσηλευτούν και ποιοί όχι.

Και όλα αυτά ενώ λίγες ώρες πριν ο αρμόδιος υπουργός Υγείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πανηγύριζε για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ΕΣΥ: « «Αυτά που δεν έγιναν στο ΕΣΥ τα 46 χρόνια της μεταπολίτευσης τα βλέπετε να γίνονται τώρα μέσα στην πανδημία. Μετρήστε τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια και σε τι στασιμότητα βρισκόταν το σύστημα και τι έχει γίνει μέσα στην πανδημία και την κρίση» ισχυρίστηκε ο Β. Κικίλιας μιλώντας στον Ant1».

Αγωνιώδης ήταν, επίσης, η προσπάθεια του πρωθυπουργού αλλά και του Σωτήρη Τσιόδρα να εξηγήσουν στους πολίτες για ποιο λόγο αποφάσισαν τώρα lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, τη στιγμή που μέχρι χθες διαβεβαίωναν δια του κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι δεν χρειάζεται και ότι θα είναι μια άστοχη ενέργεια.

«Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία»

Εξαιρετικά αρνητική εντύπωση έκανε η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ερωτήματα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που λόγω της ασφυξίας έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές «βόμβες». Ο πρωθυπουργός απάντησε ξερά, ψυχρά : «Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία» και υποστηρίζοντας ότι «κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε». 

Απαντήσεις χωρίς και πάλι ίχνος αυτοκριτικής τη στιγμή που καθημερινά οι πολίτες οι οποίοι χρησιμοποιούν ΜΜΜ βιώνουν τραγικές καταστάσεις βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Η ερώτηση της «Αυγής»

Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα της «Αυγής» για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού, την μη ενίσχυση των ΜΜΜ αλλά και το γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Αίτημα που γίνεται όλο και πιο αναγκαίο να ικανοποιηθεί αφού πληθαίνουν οι πληροφορίες για σοβαρές διαφωνίες των επιστημόνων με τις κυβερνητικές αποφάσεις όλο αυτό το διάστημα.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η επιτροπή καταλήγει σε μια απόφαση που μπορεί να μην είναι ομόφωνη και ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, προσθέτοντας ότι την ευθύνη για τις αποφάσεις την έχει η κυβέρνηση.https://www.youtube.com/embed/cCoZQpjXcco?rel=0&showinfo=1&hl=en-US

Όσον αφορά στον τουρισμό υποστήριξε ότι δεν είχαμε στη χώρα κρούσματα μετάδοσης του ιού από επισκέπτες

Δ. Τζανακόπουλος: Κυβερνητικό αλαλούμ, θα ζητηθούν ευθύνες

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ψέλλισε ούτε μισή κουβέντα αυτοκριτικής και ότι θα ζητηθούν ευθύνες. Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Τζανακόπουλου.
«Έχουμε να κάνουμε με μια πανικοβλημένη κυβέρνηση. Είναι τραγική η εικόνα των τελευταίων εβδομάδων» τόνισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας Στο Κόκκινο το μήνυμα Μητσοτάκη για το νέο lockdown. Αναφερόμενος στις αντιφατικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα, ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «κυβερνητικό αλαλούμ» που δεν δείχνει μια κυβέρνηση με σύστημα και σχέδιο για την διαχείριση της κρίσης.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ψέλλισε ούτε μισή λέξη αυτοκριτικής» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν στην Σ/Τ στο Μαξίμου προκύπτει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα «υπήρξε ακατάσχετη ψευδολογία σε σχέση με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας». Ανέφερε ότι αυτό που παρατηρούμε είναι μόνο η μεταφορά γιατρών από το ένα σημείο στο άλλο, χωρίς μόνιμες προσλήψεις, κι αυτό έχει συνέπεια σε ανθρώπινες ζωές. «Πρέπει να δώσουν λογαριασμό, θα ζητηθούν ευθύνες», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει την κοινωνία»

πηγη αυγη