Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την InCommon, διοργάνωσε το Σάββατο, 2 Μαρτίου, στο Ε εκπαιδευτική δράση που εξελίχθηκε σε μια γιορτή για το περιβάλλον.

Τα παιδιά έμαθαν πως να μετατρέπουν τα υπολείμματα φαγητού και τα υπολείμματα του κήπου σε εδαφοβελτιωτικό (λίπασμα) πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πώς να μειώνουν τα τροφοσκουπίδια που πάνε στη χωματερή, συμβάλλοντας στο να έχουμε έναν πιο υγιή πλανήτη!

Ξεχωριστή ενότητα στην δράση ήταν η ενημέρωση των παιδιών για την χρησιμότητα του καφέ κάδου που συναντάμε στις γειτονιές μας και τον ρόλο του στην προσπάθεια να δώσουμε νέα αξία στα βιοαπόβλητα που καθημερινά προκύπτουν στον χώρο μας μειώνοντας παράλληλα τους ρύπους.

Στο πλαίσιο της γιορτής λειτούργησε πρακτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω καθώς και για ενήλικες, όπου δόθηκαν βασικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές σχετικά με την κομποστοποίηση. Στα παιδιά – μετά το τέλος της εκπαιδευτικής δράσης – χαρίστηκαν μικροί καφέ κάδοι κουζίνας και μαγνητάκια ψυγείου ως χρήσιμα εργαλεία για την κομποστοποίηση στο σπίτι.

Το σύνθημα της δράσης «ας κάνουμε όλοι και όλες «σΤροφή» στη γειτονιά μας μειώνοντας τα απορρίμματα, επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας με τρόπο ωφέλιμο για εμάς και το περιβάλλον!» αγκαλιάστηκε από τα μικρά παιδιά που συνεχώς ρωτούσαν και επεξεργάζονταν τα πάντα, δείγμα τους ενδιαφέροντός τους.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “σΤροφή στη γειτονιά”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες” και διοργανώθηκε από τις αντιδημάρχους Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Παπάγου και Χολαργού, κκ Χρύσα Παρίση και Κατερίνα Γκούμα.