Την Tετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στις 18.30  στη βίλα Σαλίγκαρου (Αετιδέων 57), δόθηκε συνέντευξη  τύπου από τον υποψήφιο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Νικήτα Κανάκη μαζί με τις  δημοτικές παρατάξεις που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών», «Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις» και «Δυναμική Πορεία».  Το όνομα της ενιαίας παράταξης  θα είναι #ΜετονΝικήτα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κανάκης, γηγενής Χολαργιώτης και επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου, με αποδεδειγμένο κοινωνικό έργο, ανέπτυξε διεξοδικά το πώς η πρότερη εμπειρία του σε έναν μεγάλο οργανισμό όπως οι Γιατροί του Κόσμου θα αποτελέσει εφαλτήριο για ένα άλμα στο απαιτητικό μα και συνάμα όλο προκλήσεις πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε πως στόχος της παράταξης #ΜετονΝικήτα θα είναι να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που λειτουργούν οι παρατάξεις που έχουν διοικήσει μέχρι σήμερα το Δήμο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Σκεφτόμαστε να πρωτοτυπήσουμε, να δημιουργήσουμε κάτι πολύ διαφορετικό με στόχο να δείξουμε ότι σκεφτόμαστε και θα λειτουργήσουμε αύριο όπως σκέφτεται και ο μέσος δημότης». Η διαφάνεια, η πολυσυμμετοχικότητα στις δημοκρατικές διαδικασίες, μια σειρά από προγραμματικές παρεμβάσεις που θα αφορούν θέματα όπως η βιώσιμη κινητικότητα, το ανοιχτό σχολείο, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, με γνώμονα πάντα την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, θα είναι τα διακυβεύματα την επόμενη μέρα.

Για τη συμπόρευσή τους με τον υποψήφιο Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Νικήτα Κανάκη, και την στήριξή τους στο πρόσωπο του πάνω σε σε συγκεκριμένα προγράμματα και δεσμεύσεις,  μίλησαν και οι εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του: ο δημοτικό σύμβουλος Νίκος Καραγιάννης  εκπροσωπώντας τη δημοτική παράταξη «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών», ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος για την παράταξη «Συνεργασία για τις 8 Προτάσεις» και την πρώην παράταξη Δασκαλόπουλου «Δυναμική Πορεία» εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αποστολόπουλος.