Την ανάγκη στήριξης του λιανεμπορίου, μέσω ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ανάλογου εκείνου για την εστίαση, υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκος Κογιουμτσής σε συνέντευξή του στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» στον τηλεοπτικό σταθμό Alert (13/5/2021).

Ο κ. Κογιουμτσής εξήγησε ότι ένα μήνα μετά τον άνοιγμα του λιανεμπορίου η κίνηση στην αγορά παραμένει υποτονική και παρά τις πολύ καλές τιμές και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι τζίροι στα ταμεία των εμπόρων δεν είναι οι προσδοκώμενοι, τόσο λόγω του φόβου των καταναλωτών όσο και της έλλειψης χρημάτων.

Επισήμανε, δε, ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ε.Ε.Α., το 56% των πολιτών και των επιχειρήσεων έχουν οφειλές σε καθυστέρηση, ενώ ανάλογο ποσοστό δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί πια σε αυτές τις υποχρεώσεις.

Ο κ. Κογιουμτσής υπογράμμισε τη δεινή και αδιέξοδη κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες όταν θα κληθούν να αποπληρώσουν τις συσσωρευμένες οφειλές τους, και επανέλαβε την πρόταση του Ε.Ε.Α. για «κούρεμα οφειλών» και γενναία ρύθμιση τουλάχιστον 120 δόσεων για το υπόλοιπο των χρεών.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου -σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών- για δωρεάν rapid test σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες, τα μέλη των οικογενειών τους και τους εργαζομένους τους.

Δείτε το βίντεο: