Την ανάγκη διατήρησης της αξιοπιστίας της χώρας μας στην Ταξιδιωτική Υγεία και Ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε τηλεδιάσκεψη για την επανέναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων και της εστίασης με βάση τους διεθνείς κανονισμούς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 
  
Την διάσκεψη διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων με την υποστήριξη ισχυρών επιχειρήσεων του ξενοδοχειακού κλάδου. 
  
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την σημασία του γαστρονομικού τουρισμού για την Ελλάδα και της γαστρονομικής κουλτούρας, ως παράγοντα επιρροής στους προορισμούς επιλογής των ταξιδιωτών. Ανέφερε ότι τα εστιατόρια αποτελούν πεδίο πιθανών μολύνσεων αν δεν τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε όλη την αλυσίδα της εστίασης και εντός των ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Πρόσθεσε ότι από την θέση του ως πρόεδρος του Εθνικού Φορέα Τουρισμού Υγείας, της ΕΛΙΤΟΥΡ, ζήτησε την υιοθέτηση διεθνών πρωτοκόλλων και πιστοποιήσεων, που θα εγγυώνται στους τουρίστες ότι τηρούνται οι αρχές προστασίας της Υγείας τους απέναντι στον κορονοϊό, «αφού αυτά θα συνδέονται με αυστηρούς ελέγχους, που θα επιτρέπουν την πιστοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων, βελτιώνοντας τον κλάδο διαρκώς». 
  
Είναι ένα καλοκαίρι που για πρώτη φορά, η ασφάλεια της Υγείας κατά την παροχή υπηρεσιών του Τουριστικού τομέα προηγείται της ποιότητας και της απόλαυσης. Ή μάλλον, ταυτίζεται πλέον με την ποιότητα και την πολυτέλεια, στο κομμάτι του τουρισμού. Είναι εντυπωσιακό ότι η ιδιωτικότητα, η ασφάλεια και η υγιεινή, θα αποτελούν τους κύριους άξονες του τουρισμού πολυτελείας στη μετά πανδημίας περίοδο, όπως καταγράφουν τα διεθνή παρατηρητήρια.  
  
Είναι συνεπώς το παρόν διάστημα η χρυσή ευκαιρία, για να αναβαθμίσουμε περαιτέρω το προϊόν του Ελληνικού Τουρισμού, θωρακίζοντας το κομμάτι της Ασφάλειας της Ταξιδιωτικής Υγείας», δήλωσε ο κ. Πατούλης.