ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β Αθήνας
Υπόψιν:

Διευθυντή κ. Μπαμπαρούτση

Υποδιευθύντριας κας Νίνου
Κοινοποίηση:

Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού κ. Αποστολόπουλο

Αντιδήμαρχο Παιδείας Παπάγου- Χολαργού και προεδρο της ΔΕΠ, κ. Λινάκη

Μέλη της ΔΕΠ Παπάγου- Χολαργού

Διευθύνσεις σχολείων Παπάγου- Χολαργού

Σύλλογοι Διδασκόντων σχολείων Παπάγου- Χολαργού

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Περικλής»

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Παπάγου – Χολαργού

Α-Γ ΕΛΜΕ

ΜΜΕ
Θέμα: «Παράταση στην υποβολή πρότασης από το Δήμο Παπάγου- Χολαργού για τη χωροταξική κατανομή των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2024-2025».
Αξιότιμε κύριε, αξιότιμη κυρία
Όπως έχετε ήδη υπόψη σας, στον Δήμο μας, και συγκεκριμένα στην κοινότητα Παπάγου, έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με τη στέγαση των 1ου, 2ου και 3ου Νηπιαγωγείων Παπάγου, καθώς έχει λήξει και δεν θα ανανεωθεί το μίσθωμα για τα κτίρια που στεγάζονταν το παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου και το 3ο Νηπιαγωγείου Παπάγου.
Κατόπιν της ενημέρωσης της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων από τη Δημοτική Αρχή για την πρόθεση της να στεγαστούν τμήματα Νηπιαγωγείων σε προκάτ αίθουσες οι οποίες θα τοποθετούνταν στα προαύλια των Δημοτικών σχολείων του Παπάγου, πρόθεση η οποία όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος είχε και τη δική σας συγκατάθεση, υπήρξε εντονότατη διαμαρτυρία από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας αυτής ήταν να ανακοινωθεί εκ μέρους του Δήμου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιανουαρίου 2024, η δυνατότητα μίσθωσης οικήματος επί της οδού Κύπρου 55 στον Παπάγο, για να στεγαστούν 2 τμήματα νηπιαγωγείου. Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση ότι εκκρεμεί η αυτοψία της Επιτροπής Καταλληλότητας του Υπ. Παιδείας και σχετική της έκθεση για το συγκεκριμένο κτίριο.
Παρόλα αυτά, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έχει σταλεί πρόσκληση για συνεδρίαση της ΔΕΠ την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, με πρόταση χωροταξικής κατανομής των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία θεωρεί δεδομένη την αξιοποίηση του οικήματος προς μίσθωση
στην οδό Κύπρου 55, χωρίς να υπάρχει καν έγκριση της Επιτροπής Καταλληλότητας.
Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι, η Επιτροπή Καταλληλότητας είχε κρίνει ακατάλληλο το χώρο που προορίζονταν για τη στέγαση τμημάτων των νηπιαγωγείων στα πρώην πολυιατρεία Παπάγου.
Επομένως, θεωρούμε αυτονόητες εκ μέρους σας τις απαραίτητες ενέργειες ώστε:

Να αναβληθεί η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της ΔΕΠ.

Να δοθεί παράταση στον Δήμο Παπάγου- Χολαργού για την κατάθεση της πρότασης χωροταξικής κατανομής των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Να επισπευστεί η αυτοψία της επιτροπής καταλληλότητας στο οίκημα επί της οδού Κύπρου 55.
Εφόσον το κτίριο αυτό κριθεί κατάλληλο και καταγραφούν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη διαμόρφωσή του για την ασφαλή φοίτηση προνηπίων και νηπίων, μόνο σε αυτή την περίπτωση να συγκληθεί η ΔΕΠ για να εξετάσει την πρόταση χωροταξικής κατανομής των μαθητών.
Σε κάθε άλλη περίπτωση η σύγκληση και όποια απόφαση της ΔΕΠ είναι άνευ αντικειμένου.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Παπάγου- Χολαργού
29/1/2024