Απεργοί ζήτησαν έξω από το υπ. Εσωτερικών να συναντηθούν με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δημιουργήθηκε ένταση και η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών

Επεισόδια ξέσπασαν στην πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι οποίοι απεργούν λόγω της «συνεχιζόμενης απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης» διεκδικώντας μεταξύ άλλων μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Την ώρα που η πορεία των εργαζομένων των δήμων είχε φτάσει στο υπουργείο Εσωτερικών στη Βασ. Σοφίας, οι απεργοί ζήτησαν να συναντηθούν με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, δημιουργήθηκε ένταση και η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που οι απεργοί ζητούσαν επιτακτικά να συναντηθούν με εκπρόσωπο της κυβέρνησης

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απηύθυνε κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω»

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν στην ανακοίνωσή τους για την κήρυξη της 24ωρης απεργίας τη δυσαρέσκειά τους για την ακρίβεια, που, όπως τονίζουν, «κατατρώει το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων» αλλά και για την «έλλειψη προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργεί πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των δημοτών».

Ένταση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Παράλληλα, κάνουν λόγο για «συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των ΟΤΑ από την κυβέρνηση της ΝΔ και μερίδας αιρετών».

Συμπλοκές αστυνομίας και διαδηλωτών έξω από το υπουργείο

Εργαζόμενοι των δήμων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

πηγη in.gr