Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνέχεια των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και θα ισχύουν από την Πέμπτη 11 έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, σας ενημερώνει για τα κάτωθι:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

– Τήρηση αποστάσεων,

– Τήρηση κανόνων υγιεινής

-Αποφυγή κάθε είδους κοινωνικών συναθροίσεων και άσκοπων μετακινήσεων

-Απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21.00 – 05.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή

-Απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 18.00 – 05.00 τα Σαββατοκύριακα

-Τις υπόλοιπες ώρες, οι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση SMS για τους 6 λόγους που ίσχυαν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Τι ισχύει για ΑΘΛΗΣΗ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ και ΠΑΡΚΑ

•             Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού οι οποίες αυτό το διάστημα παραμένουν σε λειτουργία, τα γήπεδα στίβου και τα γήπεδα αντισφαίρισης από Δευτέρα έως Παρασκευή θα λειτουργούν 08.00 -20.45 και τα Σαββατοκύριακα από 08.00 – 17.45. 

•             Για τον Στίβο Παπάγου (οδός Νευροκοπίου) ο ανώτατος αριθμός αθλουμένων είναι τα 40 άτομα, ενώ για τον Στίβο Χολαργού (λόφος Τσακού) ο ανώτατος αριθμός αθλουμένων είναι  τα 60 άτομα.

•             Για τα γήπεδα αντισφαίρισης ο ανώτατος αριθμός αθλουμένων είναι 3, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών.

•             Το πάρκο «Στρατ. Αλεξάνδρου Παπάγου» και το Άλσος Χολαργού (οδός Ευριπίδου) το Σάββατο και την Κυριακή θα κλείνουν στις 18:00 και τις υπόλοιπες ημέρες στις 21:00.

•             Συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και παρακαλούμε για την μη χρήση τους.

Τι ισχύει για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σε αναστολή θα βρίσκονται οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και για όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές.

Τι ισχύει για τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

-Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό και υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% του προσωπικού

-Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού (τηλ. 213-2002800-891)

Διενέργεια rapid test

-O Δήμος Παπάγου – Χολαργού σας ενημερώνει για την διενέργεια δωρεάν ελέγχων rapid test για ανίχνευση COVID-19 από κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας    με τη μέθοδο drive through,  το Σάββατο 13/2/2021 και ώρες 10:00 έως 15:00 στην οδό 8ης Μεραρχίας Παπάγου (πρώην Πεντέλης).

– Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι η Medical Services σε συνεργασία με την Κλινική Ταξιάρχαι πραγματοποιεί δωρεάν rapid tests για ανίχνευση του ιού COVID 19 σε ΑμεΑ, που κατοικούν στο Δήμο μας. Για πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.dpapxol.gov.gr/news/deltia-tipou/item/7982-dorean-rapid-test-se-amea.html