Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την 1η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στα γραφεία του ΙΤΑ.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο νέος πρόεδρος κ. Η. Αποστολόπουλος, δήλωσε:
«Αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη η εκλογή μου ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΑ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου.
Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ένας απαραίτητος φορέας της αυτοδιοίκησης, ο όποιος λειτουργεί ως επιστημονικό εργαλείο για όλους τους δήμους της χώρας. Ουσιαστικά, αποτελεί το think tank της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Μέσα από τη σύνθεση του Επιστημονικού & Διοικητικού Συμβουλίου, την αξιοποίηση της γνώσης των επιστημόνων καθώς και της εμπειρίας των αιρετών που έχουν υπηρετήσει τον θεσμό, θα δουλέψουμε πάνω σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται στη λειτουργία του κράτους και στην καθημερινότητα των πολιτών. Στόχος και υπόσχεσή μας, είναι να συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο του π. Προέδρου του ΙΤΑ, του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και να πάμε το Ινστιτούτο ακόμα πιο ψηλά.
Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που με εξέλεξαν στη θέση του Προέδρου και εύχομαι να έχουμε μια καλή και δημιουργική θητεία».