Σε κλίμα αγωνιστικότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παπάγου – Χολαργού, στο δημαρχείο του Δήμου, τη Δευτέρα. Ομιλητές ήταν ο Αντώνης Ρεκλείτης, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος του Βόρειου Τομέα και ο Νίκος Παπασπύρου,  δάσκαλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας «Περικλής» και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Βορείου Τομέα. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Γρηγόρης Βασίλας, μουσικός, δεξιοτέχνης και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του Βορείου Τομέα.


Στην εναρκτήρια ομιλία, ο Νίκος Παπασπύρου, επισήμανε την κρισιμότητα της μάχηε των εκλογών και την αναγκαιότητα «να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης στην πολιτική που γεννάει τραγωδίες» αλλά και «η αντιπαράθεση με την εγκληματική πολιτική του κέρδους που υπηρετούν οι κυβερνήσεις, που υπηρετούν η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά που υπηρέτησαν αδιαμαρτύρητα και οι εκλεγμένοι τους σε δήμους και περιφέρειες». Στη συνέχεια κάλεσε σε πλατιά στήριξη και συμπόρευση με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ ώστε να ταυτίσουμε την ψήφο μας με τα συμφέροντά μας και στις 16 του Οκτώβρη να είμαστε το αποφασιστικό ανάχωμα ώστε να μην περάσουν πάνω από τις ζωές μας τα κέρδη τους.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Βαγγελιώ Πλατανιά, λέγοντας πως «μπορεί ο Μητσοτάκης περιοδεύοντας σήμερα με τον Χαρδαλιά να δήλωσε ότι  είναι έτοιμοι να γρατζουνιστούνε, να ματώσουνε και να λασπωθούνε προκειμένου να κάνουν τις ζωές μας καλύτερες κάθε μέρα, όμως εμείς ξέρουμε πως αυτοί που ματώνουν και λασπώνουν είμαστε εμείς και αιτία είναι η πολιτική τους». Στη συνέχεια τόνισε πως σε  αυτές τις εκλογές επιδιώκεται να διαμορφωθούν «ακόμα περισσότερα αντιλαϊκά στηρίγματα στις περιφέρειες και τους δήμους προκειμένου να υλοποιήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα το αντιλαϊκό τους έργο». Τέλος κάλεσε σε πλατιά στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ και που συγκροτείται από αγωνιστές αποφασισμένους να συγκρουστούν με την πολιτική που στηρίζει τους μεγαλοεργολάβους και τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος των λαϊκών αναγκών.

 
Παίρνοντας τον λόγο ο Αντώνης Ρεκλείτης, τόνισε πως οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αφορούν σοβαρά, ζωτικά προβλήματα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, τα οποία αναδεικνύονται σταθερά μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στα πραγματικά προβλήματα της δημιουργίας νέων σχολικών συγκροτημάτων, στα μισθωμένα ακατάλληλα σχολικά κτίρια, στα προκάτ και τα isobox, όλοι συμφωνούν με την ¨κανονικότητα¨ που έχει διαμορφωθεί. Παράλληλα η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη που αναδεικνύει τα ζητήματα των ελεύθερων χώρων που ανήκουν στο κράτος και τα διεκδικούμε να δοθούν για τους πολίτες, είναι η μόνο που αναφέρεται στα σοβαρά ζητήματα της πυροπροστασίας του Υμηττού ο οποίος δεν έχει καεί μόνο εξαιτίας των υπεράνθρωπων προσπαθειών των εθελοντών και από τον παράγοντα τύχη, στα προβλήματα των παιδικών σταθμών, τα προβλήματα της ανοικοδόμησης, την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και των δημόσιων κτιρίων. Όλες οι άλλες δυνάμεις ταυτίζονται με την αντιλαϊκή πολιτική υποχρηματοδότησης των δήμων η οποία στο δήμο μας έχει οδηγήσει  το 66% των  εσόδων να είναι από αυτά που πληρώνουμε εμείς, με φόρους, τέλη, τροφεία, χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα. Στα βασική πολιτική, όπως υλοποιείται στο δήμο μας, είναι συστρατευμένοι, απέναντι από τα δικαιώματα των πολλών, τα προγράμματα τους είναι σχεδόν ίδια. Γι’ αυτό και παρατηρούμε μεταγραφές από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο τόσο εύκολα. Κλείνοντας κάλεσε «κάθε λαϊκό άνθρωπο να εγκαταλείψει όλους αυτούς τους αυτόκλητους σωτήρες!» και «να στηρίξει τη δική του ζωή, τις δικές του ανάγκες» να δώσει «δύναμη στη ¨Λαϊκή Συσπείρωση¨ και αυτή η δύναμη θα έχει ανταπόδοση, την ίδια μέρα και κάθε μέρα ώστε «να διεκδικήσουμε όσα μας στερούν».