«Θέλω να τηρήσω την υπόσχεσή μου ότι ήρθα για να υλοποιήσω ένα έργο που έχουνε τόσο πολύ ανάγκη συμπολίτες μου στο σύνολο των 66 δήμων της Περιφέρειας Αττικής»

«Κατεβαίνω γιατί μου αρέσει να τηρώ τις υποσχέσεις. Θέλω να τηρήσω την υπόσχεσή μου ότι ήρθα για να υλοποιήσω ένα έργο που έχουνε τόσο πολύ ανάγκη συμπολίτες μου στο σύνολο των 66 δήμων της Περιφέρειας Αττικής» ανέφερε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για την διεκδίκηση δεύτερης θητείας.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Κόντρα, πολλά πράγματα που έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής, δεν έχουν γίνει γνωστά για αρκετούς λόγους. «Ο πρώτος λόγος είναι γιατί κάναμε μία επιλογή ως διοίκηση και προσωπική επιλογή να λειτουργήσουμε αθόρυβα και να λειτουργήσουμε με το παράδειγμα του αποτελέσματος Και της πράξης. Δεύτερον πριν το 2014 ελάχιστοι ήταν οι συμπολίτες μου που γνώριζαν τι ακριβώς κάνει η περιφέρεια, όχι μόνο η Περιφέρεια Αττικής που είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της πατρίδας μας, αλλά το σύνολο των δεκατριών περιφερειών. Νομίζω ότι οι αντίπαλοι και φίλιες δυνάμεις μας πιστώνονται, ότι εμείς κάναμε την περιφέρεια πιο ορατή, σε βαθμό μάλιστα που για όλα φταίει η περιφέρεια. Αυτό όπως και να έχει είναι μία νίκη για την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι μία νίκη για τις τοπικές κοινωνίες, ότι ένας θεσμός της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι πιο ορατός».

Η ίδια έκανε λόγο για στοχοποίηση αλλά και πολιτικές σκοπιμότητες σε ένα πρόσωπο που όπως είπε «με τις πράξεις του και όχι με τα λόγια έχει διατρανώσει ότι κανείς δεν πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου» και συνέχισε λέγοντας ότι «όταν είχαμε την εθνική τραγωδία της Μάνδρας, δεν ήτανε μία τραγωδία της Δούρου ή της περιφέρειας Αττικής, προσήλθα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας διερεύνηση των αιτιών, και όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει μια εξωφρενική στοχοποίηση από μέλη της Νέας Δημοκρατίας και από συγκεκριμένους δημοσιογράφους σιώπησα και  για αυτό κατηγορήθηκα».

Παράλληλα, η Ρένα Δούρου εξέφρασε την απέραντη θλίψη που αισθάνεται για τα θύματα και όπως ανέφερε «είναι μία θλίψη που δεν θα με αφήσει ποτέ, αλλά κοντά σε αυτή τη θλίψη αθροίζεται και η λύπη για το πώς δημοσιογράφοι, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου από τα πρώτα εικοσιτετράωρα όταν ακόμα αναζητούσαμε τους αγνοούμενους είχαν ήδη βγάλει το κατηγορητήριο της δίωξης.»  και συνέχισε «Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν οι αντικειμενικές ευθύνες υπάρχουν και να τις συζητήσουμε, αλλά, άλλο η ποινική δίωξη και άλλο η φυσική μου εξόντωση.»

«Εγώ ανησυχώ ιδιαιτέρως από το γεγονός ότι έχουμε μπει σε έναν κύκλο ποινικοποίησης της ζωής του τόπου. Εγώ λέω λοιπόν ότι πρέπει να κριθώ και να κριθούμε από αυτά που είπαμε το 2014 και περαιώσαμε αλλά και από αυτά που είπαμε και δεν περαιώσαμε και όχι να βρίσκομαι σε μία ομηρία και σε μία ποινικοποίηση της δράσης και των έργων της περιφέρειας Αττικής.».