Τα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος πραγματοποίησαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου. Την Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Νάσος Αναγνωστόπουλος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα καθώς και οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Ιωάννα Στεργίου και Καίτη Θεοχάρη.

Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για «άλλη μία ψηφίδα στο μωσαϊκό της κοινωνικής αλληλεγγύης που κτίζουμε συστηματικά στην Περιφέρεια Αττικής για όλους τους συμπολίτες μας». «Και ειδικά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Εκείνους οι οποίοι στη δύση της ζωής τους, αντιμετωπίζουν κοινωνικά, οικονομικά ή προβλήματα υγείας». «Στην Περιφέρεια, αιρετοί και υπηρεσιακοί, έχουμε αίσθηση της απόλυτης ευθύνης ειδικά απέναντι στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

«Στεκόμαστε και θα στεκόμαστε στο πλευρών εκείνων που σήμερα δεν έχουν ή δεν μπορούν»

20190316Εγκαίνια 2Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που «οικοδομούμε, αθόρυβα και δυνατά, τα τελευταία 4.5 χρόνια στην Περιφέρεια». «Είτε πρόκειται για δομές όπως η σημερινή, είτε για Κέντρα Διημέρευσης για άτομα με αναπηρία. Είτε για κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, συσσίτια. Είτε για θεσμούς όπως το ‘Ρεύμα για όλους’ ή για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων συμπολιτών μας μέσω της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης από τις Λαϊκές αγορές». «Στεκόμαστε και θα στεκόμαστε στο πλευρών εκείνων που σήμερα δεν έχουν ή δεν μπορούν. Κάνουμε το χρέος μας», σημείωσε η ίδια.

Να σημειωθεί ότι στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τη λειτουργία της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικού Φαρμακείου, προϋπολογισμού 126.360 ευρώ για 3 έτη, του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας προϋπολογισμού 397.440 ευρώ για 3 έτη με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 3 έτη, καθώς και του Κοινωνικού Παντοπωλείου (με δικαιούχο την ΜΚΟ «Φάρος Ελπίδας») και προϋπολογισμό ύψους 117.000 ευρώ για 3 έτη.

20190316Εγκαίνια 3Τέλος, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη σημαντική διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo που πραγματοποιείται στο Metropolitan Expo