το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ) και η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας εκφράζουν την έντονη αποδοκιμασία τους στην απόφαση του Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% από 01.01.2023, σε πλήρη αντίθεση με το ομόφωνο αίτημά των φορέων, για αναστολή αύξησης των εισφορών, που συνδυάστηκε με την απρεπή άρνηση του καθ’ύλην αρμοδίου Υπουργού να συναντήσει τους εκπροσώπους, όταν του ζητήθηκε. Η αύξηση αυτή επιβαρύνει σημαντικά τον επαγγελματικό προϋπολογισμό των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, καθώς ενεργεί προσθετικά και πολλαπλασιαστικά στις ήδη υπάρχουσες οικονομικές επιβαρύνσεις ως επακόλουθο των μνημονιακών πολιτικών, των συνεπειών της πανδημίας και της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης και καθιστά προβληματικής βιωσιμότητας χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και επιχειρήσεις. #γσεβεε

.

Διαβάστε περισσότερα στο https://bit.ly/43r9r0v