Δίνουμε πολλά χρόνια εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου έναν τιτάνιο αγώνα να πείσουμε τους συνδημότες μας, ότι η διοίκηση του δήμου μας πρέπει να αλλάξει φυσιογνωμία. Καταθέσαμε και προτείναμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για να διατηρηθεί η φυσιογνωμία του προαστίου μας, αλλά και να διαμορφώσουμε όρους βιώσιμης και ανθεκτικής πόλης με κοινωνική συνοχή. Οι συνεχείς και συνεπείς παρεμβάσεις μας είναι τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν από τις άλλες παρατάξεις του δήμου μας.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, όμως, αυτής της τελευταίας εκλογικής μάχης υπήρξε δυστυχώς η τεράστια αποχή. Δεν πείσαμε οι δημοτικές παρατάξεις ότι με την συμμετοχή τους οι πολίτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους διαβίωσης.

Οι πολίτες μας τίμησαν με τις ψήφους τους κατατάσσοντας τον συνδυασμό «8Προτάσεις για μια Βιώσιμη Πόλη» τρίτο, με 20 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο. Οι συνδημότες, που μας ψήφισαν, άφησαν στην άκρη κομματικές γραμμές και απέρριψαν τις ρουσφετολογικές λογικές, δίνοντάς μας την ηχηρή εντολή να γίνει η φωνή μας πιο δυνατή και να συνεχίσουμε την πορεία μας στην πόλη.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν, έζησαν από κοντά τις δράσεις μας και με την εμπιστοσύνη τους ενδυνάμωσαν το ποσοστό μας στην πόλη.

Θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε, να μελετάμε καλές πρακτικές δήμων και να επεξεργαζόμαστε προτάσεις, που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της πόλης μας.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισονομία και το περιβάλλον.

Μαρία Σιώτου