Πλημμύρες και πτώσεις δέντρων. Κυκλοφοριακό χάος. Προβλήματα και στην κίνηση του ηλεκτρικού.

 Το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μετά τα νησιά του Ιονίου «χτύπησε» και την Αττική με ισχυρή βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους. Δρόμοι πλημμύρισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν  με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπή δέντρων από το Νέο Ηράκλειο, το Μαρούσι, τη  Νέα Ιώνια, τη  Λυκόβρυση, το  Χαλάνδρι, τη Νίκαια και τον Πειραιά.

 Σοβαρά είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου όπως στην Αθηνών-Λαμίας λόγω καραμπόλας στη γέφυρα Ροσινιόλ, στην Αθηνών – Κορίνθου λόγω ανατροπής αγροτικού στην Πάχη. 

Προβλήματα στον  ηλεκτρικό

Λόγω πτώσης δέντρων στο σταθμό του Ρέντη η κίνηση του ηλεκτροίνηση γίνεται μέχρι τον σταθμό Λαρίσης. Προβλήματα λόγω πτώσης δέντρου στις γραμμές και στο τμήμα του ΗΣΑΠ μεταξύ Ειρήνης και Νέου Ηρακλείου. Οι συρμοί που ξεκινάνε από την Κηφισιά με προορισμό τον Πειραιά σταματούν στην Ειρήνη και οι συρμοί που έρχονται από τον Πειραιά σταματούν στη Νέα Ιωνία.  Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να απομακρύνουν τον κορμό για να ομαλοποιηθούν τα δρομολόγια.

Νωρίτερα είχε εκτροχιαστεί το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας προς Χαλκίδα λόγω πτώσης βράχων στη γραμμή. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ οι επιβάτες μεταφέρονται προς Αθήνα.

Κεφαλλονιά, Κέρκυρα

Η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής, με συνέπεια πολλές περιοχές να πλημμυρίσουν και οι δρόμοι να μοιάζουν με ποτάμια.https://www.facebook.com/v8.0/plugins/video.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df1ce16d7e3afe04%26domain%3Dwww.avgi.gr%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.avgi.gr%252Ff3af2174d9ed508%26relation%3Dparent.parent&container_width=880&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpitonostimies.pitonostimies%2Fvideos%2F1709556905889633&locale=en_US&sdk=joey

Περισσότεροι από 10.000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Ιονίου.

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook, ανέφερε ότι τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα το τελευταίο 12ωρο ήταν ανησυχητικά υψηλά, καθώς μέσα σ’ αυτό το διάστημα έβρεξε όσο βρέχει στην Αττική σε ένα τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι σύντομο, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές.