Εκνευρισμός των εκπαιδευτικών οι οποίοι προπαθούν από το πρωί να συνδεθούν με τους μαθητές τους

Πρεμιέρα με κρασάρισμα για το σύστημα τηλεκπαίδευσης που όπως καταγγέλλουν γονείς πέφτει συνεχώς με αποτέλεσμα τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου να έχουν προβλήματα στην παρακολούθηση των μαθημάτων.

Γονείς κατήγγειλαν , προβλήματα σε σχολεία της Πάτρας, των Γρεβενών και σε πολλά σχολεία της Αττικής.  Από τις καταγγελίες προκύπτει ότι σε τάξη 20 μαθητών μόνο τέσσερις μπόρεσαν να συνδεθούν. Ενώ γονείς που έχουν παιδιά και στο γυμνάσιο και στο λύκειο κατήγγειλαν ότι δεν μπορούν να συνδεθούν και τα δυο.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση λόγω κορωνοϊού,  για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά.

 Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.

Πιάστηκαν αδιάβαστοι αν και το περίμεναν

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως προκύπτει από το κρασάρισμα του συστήματος τηλεκπαίδευσης ότι, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το περίμενε. Και παρόλα αυτά πιάστηκαν αδιάβαστοι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το αρμόδιο υπουργείο κάλεσε τους χρήστες  των τηλεπικοινωνιακών δικτύων να αποφεύγουν τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ, επειδή με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.