Σ. Πέτσας: «Προτεραιότητα να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας»

Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει εντείνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την καλύτερη προστασία των πολιτών ενόψει της κακοκαιρίας»

Σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας που βαίνουν σε φάση ολοκλήρωσης, εκκρεμότητες σε θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και το αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας από πλευράς Περιφέρειας εν όψει της επικείμενης κακοκαιρίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον νέο Αν. Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αυτοδιοίκησης, Σ. Πέτσα.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Ο κ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας τον κ. Πέτσα και του ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική θητεία, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συνεχίσει να είναι δημιουργικός συνοδοιπόρος με την κεντρική διοίκηση προς όφελος των πολιτών. «Έχουμε κοινό στόχο και όραμα να έχουμε μία καλύτερη χώρα, μία καλύτερη Αττική με βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης των πολιτών», τόνισε και πρόσθεσε: «Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις που θα πάνε την Αυτοδιοίκηση και τη χώρα μπροστά. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα και έχουμε την ιστορική ευθύνη να συνεργαστούμε γόνιμα προς την κοινή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Δίνουμε μάχη με την πανδημία, ωστόσο παράλληλα τώρα είναι η ευκαιρία για δημιουργικές επανεκκινήσεις σε κρίσιμα ζητήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας τόνισε πως κεντρικό Κράτος και Αυτοδιοίκηση «είμαστε μία γροθιά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» και υπογράμμισε πως το στοίχημα είναι να βελτιώνονται καθημερινά ζητήματα πρακτικά, προκειμένου οι υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη να είναι λειτουργικότερες και αποτελεσματικότερες.

Ιδιαίτερα θέλησε να ενημερωθεί για το επίπεδο ετοιμότητας και τις προληπτικές ενέργειες της Περιφέρειας με αφορμή την επικείμενη κακοκαιρία, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα είναι η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών.

Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Πατούλης και αφού υπογράμμισε πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής είναι προτεραιότητα, τόνισε πως το επίπεδο ετοιμότητας της Περιφέρειας είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. «Είμαστε και θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. Με εντολή μου οι τεχνικές μας υπηρεσίες έχουν εντατικοποιήσει το τελευταίο διάστημα τις εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων καθώς και τους σχετικούς ελέγχους, ενώ σε όλες τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας θα βρίσκονται επί τόπου μηχανήματα και συνεργεία μας για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων και τη διευκόλυνση των πολιτών», ανέφερε.

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητά μας έργα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής των πολιτών

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από τον Περιφερειάρχη και ζητήματα θεσμικής φύσεως που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και σχετίζονται με την κινητικότητα, την υποστελέχωση προσωπικού, αλλά και την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος καταβολής οδοιπορικών σε υπαλλήλους της Περιφέρειας που υπηρετούν ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης διέτρεξε τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια – αναλυτική παρουσίαση θα γίνει σε νέα τεχνική συνάντηση με τον Αν. Υπουργό, εστιάζοντας στα έργα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία, ασφαλτοστρώσεις, αλλά και άλλες παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Δηλώσεις Αν. Υπουργού Εσωτερικών και Περιφερειάρχη Αττικής

Αναπληρωτής Υπ. Εσωτερικών Στ. Πέτσας

Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφτώ τον φίλο και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και να συζητήσουμε για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη και πώς να την κάνουμε καλύτερη. Επίσης είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για την προετοιμασία που έχει γίνει από την Περιφέρεια και όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να είμαστε έτοιμοι τις επόμενες ώρες, που θα έχουμε ενδεχομένως την κακοκαιρία να χτυπάει και την πόρτα της Αττικής, ζήτημα το οποίο είναι ύψιστης προτεραιότητας. Εγκαινιάζουμε μία πολύ καλή συνεργασία, επαναλαμβάνω, πάντα με γνώμονα την καθημερινότητα του πολίτη και να κάνουμε τη ζωή του καλύτερη.

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Είχαμε τη μεγάλη τιμή σήμερα να δεχτούμε εδώ στην Περιφέρεια τον νέο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για βασικά ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια αλλά και να του ευχηθούμε καλή δύναμη. Είμαστε σίγουροι ότι θα επιτελέσει σημαντικό έργο, μέσα  και από την εμπειρία αλλά και τη θέληση που έχει.

Προφανώς θα είμαστε αρωγοί στο έργο του. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί, με δεδομένο ότι η Αττική μας χρειάζεται γρήγορα βήματα ανάπτυξης και βελτίωσης λειτουργιών, από τη συζήτηση βγήκε το συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο διεκπεραίωσης ζητημάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

Eπίσης, με έμφαση ζήτησε ο κύριος Υπουργός ενημέρωση για τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και την ετοιμότητα της Περιφέρειας, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένουμε τις επόμενες ώρες και μέρες. Τον διαβεβαιώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και εμείς και οι υπηρεσίες μας για να μην έχουμε προβλήματα στην Αττική μας. Θέλω να ευχηθώ για άλλη μία φορά καλή δύναμη στον νέο Υπουργό».