Συνάντηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος με την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη, τον κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο, Ιατρό, Συντονιστή Προγραμμάτων του ΕΔΔΥΠΠΥ στην Αττική και την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής κα Χρύσα Παρίση,.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας, μιας νέας δημοτικής δομής που θα εστιάζει στην προληπτική ιατρική και στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα υγείας.

Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας. Με τη δημιουργία μια τέτοιας δημοτικής δομής υγείας ο πολίτης θα μπορεί μεταξύ άλλων να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας, ενώ εάν το επιθυμεί, θα δημιουργείται ένας ιατρικός φάκελος με τις προληπτικές του εξετάσεις και θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που πρέπει να τις επαναλάβει.