«Όχι» στη στοχοποίησή τους και στα οριζόντια και άδικα μέτρα της Κυβέρνησης είπαν οι επιστημονικοί και οι επαγγελματικοί φορείς της χώρας, στη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα να αποσυρθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

social iconΕκτύπωσηsocial iconΚοινοποίηση

Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών αντιδρώντας στην εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους «πλήττει καίρια» τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο χαιρετισμό του, στη διάρκεια της κινητοποίησης, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργος Καββαθάς, τόνισε ότι από το φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης επηρεάζονται περισσότεροι από 500.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, βιοτέχνες και έμποροι. «Το ασφαλέστερο θα ήταν, αν πραγματικά η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται γι’ αυτή την τάξη, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να καλέσει την Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, Εμπόρων και Επιστημόνων και να συζητήσουμε επί της ουσίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με μέτρα που έχουν να κάνουν με την ουσία του προβλήματος. Όχι με στοχοποίηση και τεκμαρτά εισοδήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις θα οδηγήσουν σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τα παραδείγματα (προβολές) που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) οι αυξήσεις που έρχονται δείχνουν αύξηση από 70% έως 160% στο φόρο που θα πληρώνεται.

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος, εκτός από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας: η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας με την μαζική συμμετοχή των μελών της ΓΣΕΒΕΕ.